عوامل اثر گذار بر عادت های غذایی شامل: عوامل ذاتی، فرهنگی، دینی، نژادی، اقتصادی، اجتماعی، عاطفی و روان شناختی می باشند. ما به دلایل مختلف آنچه را که می خوریم، انتخاب می کنیم. معمولا وضعیت رفاهی و اقتصادی، عوامل اثرگذار بر تغذیه دانشجویان به شمار می روند.
گاهی اوقات، فشارهای اجتماعی هم بر انتخاب مواد غذایی خاص موثرند و این موضوع می تواند عواقب مثبت و منفی به همراه داشته باشد. همچنین ممکن است به دلایلی ترجیح دهیم که غذای خاصی را با غذاهای دیگر بخوریم یا نخوریم. برای مثال، پیروان دین خاصی هیچگاه گوشت را به همراه لبنیات در یک وعده غذایی نمی خورند. واقعیت این است که آنچه می خوریم متاثر از ارزش های شخصی و تصویری است که مایلیم دیگران از ما داشته باشند. هنگامی که تصمیم می گیریم غذای خاصی بخوریم باید به ارزش غذایی آن توجه داشته باشیم.
همچنین سنت های فرهنگی و اجتماعی هم می توانند در آماده کردن، ارائه و خوردن انواع غذاها نقش داشته باشند. از این رو، خوردن، نوعی رفتار اجتماعی است. طعم، مزه، بوی خوش، رنگ و ظاهر غذا هم ممکن است در انتخاب غذاها دخیل باشد. این ویژگی ها اصطلاحا نشانه های حسی نامیده می شوند. نکته دیگر اینکه، علاقه یا روگردانی از غذاها در دوران کودکی شکل می گیرد و این دوره از اهمیت خاصی برخوردار است.