چای منفعتهای زیادی دارد و وقتی که صحبت از تندرستی می شود، یک استکان چای اولانگ پر از منفعت است. چای اولانگ از برگ های گیاه کاملیا سیننسیس بوجود می آید و مزه آن حد وسط میان چای سبز و چای سیاه است. چای اولانگ گونه های زیادی دارد ولی مشهورترین نوع آن از استان فوجیان چین می آید.
چرا چای اولانگ؟
چای اولانگ یکی از محبوب ترین و قدیمی ترین انواع چای در چین و تایوان است و مصرف منظم آن، فواید بسیاری برای سلامتی دارد. برگ های اولانگ سرشار از آنتی اکسیدان ها و حاوی ترکیبی از کاتچین و کافئین هستند که با رادیکال های آزاد مقابله می کنند. اولانگ خواص درمانی بسیاری دارد که برخی از آن ها عبارت اند از:
۱- افزایش متابولیسم و کمک به کاهش وزن
چای اولانگ با افزایش متابولیسم بدن، فرآیند چربی سوزی را سریع تر می کند. اولانگ حاوی پلی فنول ها است که می توانند عملکرد آنزیم تولیدکننده ی چربی را متوقف کنند. این بدین معناست که چای اولانگ تا زمانی که با شکر یا شیرین کننده های مصنوعی ترکیب نشود، می تواند به کاهش وزن شما کمک کند. اگر خواستید آن را شیرین کنید، کمی عسل یا شربت افرا به آن اضافه کنید که قند پایین تری دارند.
۲- کاهش کلسترول
کاهش کلسترول و کمک به سلامت قلب از خواص شناخته شده ی چای اولانگ هستند. چای اولانگ نیمه اکسیده است و به همین دلیل، مولکول های پلی فنول مناسبی را تولید می کند که می توانند آنزیم لیپاز را فعال کنند. آنزیم لیپاز چربی ها را حل می کند.
۳- افزایش هوشیاری ذهنی
این فنجان داغ به دلیل داشتن کافئین، عملکرد و هوشیاری ذهنی را به طور طبیعی بالا می برد. اگر به کافئین حسّاسیت دارید، احتیاط کنید و مصرف خود را به روزی یک فنجان چای کم رنگ یا هفته ای چند بار محدود کنید.
۴- تسهیل گوارش
اولانگ به گوارش بهتر در کسانی که به کافئین حسّاسیت ندارند، کمک می کند. این چای مجاری گوارشی را قلیایی می کند و التهاب مجاری گوارشی را در کسانی که مشکل ترش کردن یا زخم معده دارند کاهش می دهد. این چای خاصیت ضدعفونی کنندگی هم دارد و می تواند باکتری های بیماری زای شکم را از بین ببرد. این چای داغ با عطر و طعم آرامش بخش و ملایم خود، معده را آرام می کند.
۵- سلامت مو
چای اولانگ سرشار از آنتی اکسیدان ها است و شستن مو با آن، می تواند به جلوگیری از ریزش مو کمک کند. این چای به افزایش ضخامت، درخشندگی و نرمی مو هم کمک می کند.
۶- سلامت و زیبایی پوست
حسّاسیت عامل اصلی اگزمای پوست است. چای اولانگ با سرشار بودن از آنتی اکسیدان ها و توانایی مقابله با رادیکال های آزاد، می تواند واکنش های حسّاسیتی را کاهش دهد.
آنتی اکسیدان های موجود در چای اولانگ برای داشتن پوستی جوان و شاداب، ضروری هستند. نوشیدن چای اولانگ سرعت فرایند پیری را به طور قابل توجهی کاهش می دهد بنابراین چای اولانگ سلاحی کارآمد برای مبارزه با پیری پوست هستند.
۷- کنترل قند خون
در دیابت نوع ۲، سطح گلوکز خون بالا می رود. مطالعات نشان داده اند که مصرف چای اولانگ به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند و قند خون آن ها را به حد سلامت می رساند. آنتی اکسیدان های موجود در چای اولانگ، در بهبود سوخت و ساز قند، بسیار مؤثرند.
۸- جلوگیری از پوسیدگی دندان
چای اولانگ و چای سبز، دندان ها را از اسیدهای تولید شده توسط باکتری های خاص محافظت می کنند. چای اولانگ مانع تولید اسید و رشد باکتری ها می شود و به این ترتیب، از پوسیدگی دندان و تولید جرم جلوگیری می نماید.
۹-جلوگیری از پوسیدگی استخوان و کمک به استحکام استخوان ها
چای اولانگ می تواند از استخوان ها محافظت کند و از پوکی استخوان جلوگیری نماید. احتمال کاهش تراکم استخوان در کسانی که همیشه چای اولانگ می نوشند، کمتر است زیرا این چای به جذب مواد معدنی کمک می کند. ثابت شده است که برگ های اولانگ حاوی منیزیم و کلسیم هستند.
۱۰- تقویت دستگاه ایمنی
چای اولانگ دارای خواص ضدسرطانی است و به حفظ سلامت دستگاه ایمنی کمک می کند. فلاونوئیدهای آنتی اکسیدانی موجود در چای اولانگ از تخریب سلولی جلوگیری می کنند. تولید پروتئین های ضدباکتریایی در کسانی که چای اولانگ می نوشند، بسیار بیشتر است و این به معنای یک دستگاه ایمنی قوی است که به سرعت به عفونت ها پاسخ می دهد.
چه میزان بنوشیم؟
یک لیوان آب جوش را به یک قاشق غذاخوری از برگ های اولانگ اضافه کنید و بگذارید ۲ تا ۳ دقیقه دم بکشد. تا زمانی که سرد نشده است، آن را بنوشید.
حفظ تعادل در مصرف بسیار مهم است زیرا این چای حاوی کافئین است. مصرف بیش از اندازه ی کافئین می تواند عوارض جانبی همچون سردرد، اضطراب، سندروم روده ی تحریک پذیر، ضربان قلب نامنظم و التهاب را در پی داشته باشد. زنان باردار، زنان شیرده یا کسانی که به بیماری جدی مبتلا هستند، قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.
منبع : baghdaroo.com