زندگی کردن در این گونه منازل موجب افزایش میزان ابتلا به افسردگی خواهد شد نورکم و سقف کوتاه و فضای تاریک منزل می توانند افراد مستعد ابتلا به ناراحتی های روحی کنند.
علی وطنپرست منطقه آذربایجان غربی، افزود: استفاده از خانههایی که میزان ارتفاع سقف آنها از حد استاندارد پایینتر بوده و نورگیریهای مناسبی در این مکانها وجود نداشته باشد برای ساکنان، اثرات روانی جبرانناپذیری را به دنبال خواهد داشت.
وی گفت: متاسفانه امروزه در جامعه به دلیل افزایش ساختمانسازی و ایجاد نوعی شغل در این حرفه باعث شده که پیمانکاران طراح ساختمان توجه زیادی به میزان استانداردی خانه از نظر ارتفاع سقف و نورگیری بهتر در خانه نداشته باشند.
وی اظهار کرد: ساختن اینگونه خانهها به دلیل وجود ارتفاع پایین و کمی نور، شاید در کوتاه مدت برای افراد ساکن آن خانه مشکل ساز نشود ولی به مرور زمان تبعات روانی زیادی را برای افراد خانواده به همراه خواهد داشت.
وطنپرست با اشاره به تقدم توجیه اقتصادی بر رفاه اجتماعی اظهار کرد: متاسفانه در جامعه کنونی کمتر به رفاه اجتماعی افراد توجه شده و بیشتر افراد به دنبال کسب سود حاصل از ساختن خانه در نقاط مختلف شهر هستند.
وی اضافه کرد: نمونهای از این ساختمانها را امروزه در برخی از سازههای مسکن مهر در کشور میبینیم که افراد سودجو به دور از در نظر گرفتن رفاه افراد برای کسب منفعت خود،خانهها را با سقف کوتاه و نورگیری کم میسازند.
این مدرس دانشگاه نورگیر بودن منزل را یکی از مهمترین عوامل سلامت روانی افراد خانواده دانست و گفت: از نظر روانشناسی نورگیری خانه در شخصیتسازی افراد نقش بسیار مهمی داشته و باید بیشتر به آن توجه شود.
وی خاطر نشان کرد: استفاده از خانههای استاندارد و نورگیر باعث سلامت روانی خانواده شده و افراد را از ایجاد تنشها و معضلات اجتماعی از نظر روانی محافظت میکند.
(ایسنا)،