برای تشویق کردن کودکان به مطالعه از چه راههایی می توان استفاده کرد و چگونه می توان این علاقه را در آنان نهادینه نمود.
علی اسدی اظهار کرد: تحقیق و پژوهش در کلان جامعه هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده است و نیاز به توجه بیشتری دارد که در همین راستا و برای تبیین جایگاه پژوهش در همه جلسات اولیاء آموزشی و حتی والدین دانشآموزان بر این مسئله تاکید شده است.
وی افزود: انجام طرحها و برنامهها بدون پژوهش و از طریق آزمون و خطا هزینه زیادی را در اجرا تحمیل میکند، لذا توجه به این مقوله باید بسیار مورد توجه باشد و برای اینکه بتوان پژوهش را به جایگاه واقعی خود رساند این مساله از ابتدای تعلیم دانشآموزان باید در برنامههای آموزشی قرار گیرد تا این مقوله مهم برای همه افراد جامعه نهادینه شود.
اسدی با مهم برشمردن اختصاص اعتبار برای پیشبرد برنامههای تحقیقی و پژوهشی، گفت: برای اینکه بتوان دانشآموزان پژوهشمحور تربیت کرد میتوان یکی از مولفههای درسی را به این امر اختصاص داد و اولیای آموزشی نیز بخشی از ارائه نمره برای هر درس را به انجام طرحهای پژوهشی اختصاص دهند.
این مسئول تصریح کرد: طرح یافتههای پژوهش دانشآموزان در جلسات و حتی رسانهای کردن آن در جراید محلی برای معرفی و تشویق دانشآموزان بسیار مهم و موثر است و حتی از یافتههای این طرحها میتوان در مسیر علمی آن استفاده کرد.
اسدی با تاکید بر اینکه از جایگاه والدین دانشآموزان در تربیت پژوهشگر نباید غافل شد، زیرا آنها به عنوان همراه دانشآموز خود در اجرای تحقیق و پژوهش اهمیت ویژهای دارند، خاطرنشان کرد: دانشآموزان و والدین آنها باید بدانند طرحهای تحقیقی که از سوی مدرسه به آنها تکلیف میشود باید با مطالعه انجام شود و در اجرای آن از کپی مطلب از منابع موجود پرهیز کرده و خود را ملزم به مطالعه و انجام صحیح طرح تحقیقی بدانند
ایسنا