children_hospital_10

علت نشخوار کردن در کودکان چیست و چگونه این کار را انجام می دهند و راههای درمانی این مشکل گوارشی در آنان چگونه است؟

علی سلیمانیاظهار کرد: کودک نشخواری سعی در بالا آوردن غذا کرده و برای این کار معمولاً سر خود را به عقب پرتاب می‌کند و تا هنگام بالا آوردن غذا به حرکت‌های جویدن و بلعیدن ادامه می‌دهد.

وی افزود: شماری از آنان با قرار دادن انگشتان خود روی بخش تحتانی گلو یا جویدن چیزی اقدام به این عمل می‌کنند.

این روانشناس خاطرنشان کرد: کودکی که نشخوار می‌کند اندکی درد و رنج و ناراحتی را تحمل می‌کند اما از نتیجه‌ی کار لذت می‌برد.

وی تصریح کرد: اگر این عمل ادامه یابد باید یک مشکل جدی تلقی شود و حتی در صورت ادامه‌ی کار و بی‌توجهی اطرافیان امکان دارد به مرگ نیز منتهی شود.

سلیمانی، در رابطه با علت انجام این کار از سوی کودکان، گفت: مادری که از نظر روانی قادر نیست رابطه‌ی بدنی گرم و صمیمانه‌ای با کودک برقرار کند، سبب ایجاد اختلال نشخوار کردن در کودک می‌شود.

وی با اشاره به این‌که نشخوار کردن تلاشی است که کودک برای پر کردن خلأ خشنودی انجام می‌دهد، ادامه داد: عمل نشخوار کردن می‌تواند با تف کردن کودک آغاز شود و سپس ترکیبی از خود برانگیختگی‌های لذت‌آور و نیز توجه بزرگسالان به آن موجب تقویت نشخوار شود.

این روانشناس تصریح کرد: این اختلال بیشتر در خانواده‌هایی مشاهده شده است که مادر در بیرون از منزل کار می‌کند و چندین بچه نیز دارد و نمی‌تواند که به همه‌ی کودکانش توجه کافی مبذول دارد و زمانی اتفاق می‌افتد که یکی از کودکان استفراغ می‌کند مادر او را بغل کرده و تمیز می‌کند و بدین وسیله این رفتار در کودک شکل گرفته و تقویت می‌شود.

سلیمانی در رابطه با راه‌های درمان و جلوگیری از این کار یادآور شد: تهیه‌ی غذاهای غلیظ، توجه و عطوفت به کودک و اعمال محرک‌های ناخوشایند یا بر خلاف میل کودک در موقع نشخوار کردن می‌تواند بهترین راه جلوگیری از تکرار این کار از سوی کودکان باشد.

(ایسنا)