گاهی اوقات تپش قلب می تواند نشانه ای از یک مشکل اساسی و جدی مانند غده تیروئید بیش از حد فعال (هیپرتیروئیدیسم) و یا ریتم غیرطبیعی قلب (آریتمی) باشد یا ریتم نامنظم قلب (فیبریلاسیون دهلیزی) و گاهی نیز نشانه اضطراب است
یک متخصص قلب و عروق با اشاره به این که افراد در حالت طبیعی متوجه ضربان قلب خود نمیشوند، گفت: هرگاه فرد این ضربان را احساس کند حالت ناخوشایندی به وجود میآید که اصطلاحا تپش قلب نام دارد و در اکثر موارد به دلیل اضطراب و یا فعالیتهای شدید بدنی مانند دویدن ایجاد میشود و همواره نشان دهنده وجود بیماری قلبی نیست.
دکتر محمد جعفر محمودی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران از مسائل روحی و روانی به عنوان شایعترین علت تپش قلب یاد کرد و گفت : به بیماریهای قلبی که منجر به افزایش و یا کاهش ضربان قلب میشوند، آریتمی یا بینظمی قلبی گفته میشود که این اختلال نیز احساس تپش قلب را به وجود میآورد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این که افراد با سطح دانش و فرهنگ بالاتر نسبت به سایرین تپش قلب بیشتری را احساس میکنند، افزود: این اختلال با حساسیت بیمار نسبت به قلب خود که هوشیاری قلبی نامیده میشود نیز رابطه مستقیم دارد.
این متخصص قلب و عروق ادامه داد: تپش قلب در حالت درازکش و به خصوص وقتی فرد روی شانه چپ خوابیده باشد نیز مشاهده میشود که هم میتواند ناشی از اضطراب و هم به دلیل هوشیاری قلبی باشد.
وی با بیان این که قلب تریبون سایر ارگانهای بدن است و خیلی از اعضا بیماری خود را به وسیله ناراحتیهای قلبی نشان میدهند، خاطرنشان کرد: افرادی که دچار پرکاری غده تیروئید هستند نیز با علائمی مانند گرگرفتگی و تعرق بیش از حد، قلبشان با سرعت و شدت بیشتری میتپد و همچنین در پرولاپس(افتادگی) دریچه میترال نیز تپش قلب نسبتا شایع است.
درمان تپش قلب از طریق درمان آریتمی احتمالی و حذف عامل به وجود آورندهها امکانپذیر است
دکتر محمودی ادامه داد: مراجعه به متخصصین قلب برای مشخص شدن عامل به وجود آورنده تپش قلب و حذف آن ضروری است و در صورتی که تپش قلب ریشه در مشکلات روانی داشته باشد مراجعه بیمار به روانپزشک و رسیدن به آرامش مفید است و اگر بررسیها وجود بیماری قلبی را نشان دهد، درمانهای مربوط توسط متخصص انجام میشود.
وی اظهار داشت: علائم تپش قلب به عامل به وجود آورنده آن بستگی دارد. به طور مثال در بیماری ریه که با تپش قلب همراه است پوست تیره میشود و فرد بدن گرمی دارد و در اضطراب همراه با تپش، برافروختگی و رنگ پریدگی و در مواردی خشکی دهان وجود دارد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان با اشاره به اثرات مفید جسمانی و روحی- روانی ورزش گفت: پیاده روی به طور منظم برای مبتلایان به تپش قلب توصیه میشود.
منبع-پارسی طب
سلام و درود بر شما
وقت عالی بخیر
بنده سوالی دارم
مدتی هست که شخصی از اشنایان بنده حالات نامناسب زیادی دارن
معمولا فشار خونشون بالاست اما گاهی خیلی افت می کنه همیشه تپش قلب داره و گاهی نامنظم هم میشه این تپش های زیاد خون ریزی از ناواحی گوش بینی و دهان داره معمولا به علاوه این ها حالات عصبی بسیار داره از کنترل خارج میشه گاهی و معمولا سر دردو سر گیجه داره نور ها و رنگ ها در مواقع خاص باعث ناراحتیش میشن در نتیجه ناراحتی اتفاقاد نا متعادل بالاست که معمولا داره به ترتیب میشه گفت درد سر و سر گیجه و تپشو فشار خونش بالا همیشه گیه و در صورت تقییر حالت تپش بالا میره و نامنظم میشه سردردو سرگیجش زیاد میشه بعد افد شدید فشار باز سرگیجه و سردرد بیشتر تپش قلب شدید تر و نامنظم تر و خون ریزی از نواحی ذکر شده بعد از از دست دادن مقدار زیادی خون حالات به حالات همیشگی بر می گرده و باز همون موارد ذکر شده ولی گاهی شدت این حالات نا متعادل و حملاتش زیاد میشه مخصوصا این مدت که باعث نگرانی ما شده
هر چی اسرار داریم برو دکتر میگه بیست سال سن دارم با این مشکلات زندگی کردم چیزیم نیست خوب میشم قبول نمی کنه
ایا ممکنه خطر جدی باشه؟
به قول خود شخص حدود شش یا هفت ساله که این حالاتو داره
می خوام بدونم خطر جدی داره؟چی میتونه باشه و توزیحات لطفا تا بتونیم متقاعدشون کنیم برای بردن و چکاو و مراجعه به پزشک
لطفا کمک کنید
با تشکر
سپاس که وقتتو رو به بنده دادید
خوبو خوش باشید
در پناه حق
سلام
بله قطعا باید چک باشند
این فشار خون بالا و پایین میتواند به مرور مشکل کلیه و قلب و عروق ایجاد کند همینطور میتواند باعث پارگی عروق حساس مغز و چشم یا سکته ی هموراژیک شود پس حتما به متخصص داخلی مراجعه کنید
من بشدت دچار این عارضه شدم حدود دوهفته استرس زیاد دارم کلا عصبی و افسرده ام