پژوهشگران معتقدند با زیاد مصرف کردن گلوتن نشانههای التهاب هم مشخص میشود. خیلی از اشخاصی که که بیماری سلیاک هم ندارند با خوردن مواد غذایی بدون گلتون احساس شادی بیشتری میکنند. محققان کانادایی در تحقیقی که مشروح نتایج آن در Journal of nutrition منتشر شد اعلام کردند مصرف زیاد گلوتن با افزایش علائم التهاب در بدن همراه است. در این بررسی که توسط پژوهشگران دانشگاه تورنتو انجام شد 1095 فرد 20 تا 29 ساله که مبتلا به سلیاک نبودند به مدت یک ماه زیرنظر گرفته شدند. نتایج بررسیها نشان داد افزایش مصرف گلوتن با افزایش تراکم نشانگان التهاب و آزادسازی سیتوکینها همراه است. گلوتن نوعی پروتئین است که در غلاتی نظیر گندم و جو وجود دارد و در افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا عدم تحمل به گلوتن میتواند مشکلات گوارشی ایجاد کند و عامل بروز علایم میگرن و خستگی جسمی شدید باشد.
منبع :www.salamdr.com