eatingbaby

برخی غذاها علاوه بر اینکه برای اطفال مضرند و نباید آنان را مصرف کنند بلکه کودکان 6 سال به بالا نیز باید نسبت به خوردن آنان پرهیز کنند!

اگرچه این موضوع معمول نیست، اما امكان دارد رخ بدهد. هرچند بسیاری از والدین حدس می‌زنند كه كودكشان نسبت به برخی غذاهای خاص آلرژی دارد، اما تنها حدود 6 درصد از كودكان كم‌سن و 3 تا 4 درصد از افراد بالغ  آلرژی غذایی دارند.

با درك نحوه عمل آلرژی‌ها، شما ممكن است بتوانید علامت‌های اولیه آن را بطور صحیح شناسایی كنید. همچنین اگر كودك شما واكنش آلرژیك داشته است، مهم است بدانید كه باید چه كار كنید.

اگر كودك من نسبت به یك غذا آلرژی داشته باشد، چه اتفاقی می‌افتد؟
اگر كودك شما نسبت به یك غذا آلرژی داشته باشد، بدن او با این غذا به عنوان یك ماده مهاجم برخورد كرده و پادتن یا آنتی‌بادی‌هایی (به نام IgE) تولید می‌كند. اگر این غذا مجددا خورده شود، آنتی‌بادی‌ها به سیستم ایمنی بدن دستور می‌دهند كه ماده‌ای به نام هیستامین آزاد كند تا به این ماده غذایی حمله كرده و با آن مقابله نماید.

نشانه‌های آلرژی معمولا بین چند دقیقه تا دو ساعت پس از هضم یك ماده غذایی خاص ظاهر می‌شوند، اگرچه در برخی موارد خاص از آلرژی غذایی نشانه‌های آلرژی به صورت مزمن و دائمی خواهند بود. هر یك از این واكنشها می‌تواند خفیف یا حاد باشد.

در بسیاری از كودكان واكنش آلرژیك نسبت به یك غذا موجب اگزمای حاد می‌شود. این تكه‌های خشك و زبر از پوست معمولا روی صورت، زانو و آرنج‌ها ظاهر می‌شوند.

سایر نشانه‌های احتمالی عبارتند از كهیر یا تورم، چشم‌های اشك‌آلود یا آبریزش بینی و دشواری تنفس. برخی اوقات این نشانه‌ها گوارشی هستند؛ یعنی كودك ممكن است به استفراغ یا اسهال دچار شود. اگر كودك شما یك واكنش حاد آلرژیك دارد، این مسئله می‌تواند خطرآفرین و حتی كشنده باشد.

به خاطر داشته باشید كه كودك می‌تواند نسبت به یك غذا واكنش نشان دهد حتی اگر قبلا آن را بدون هیچ مشكلی می‌خورده است. بنابراین اگر كودك شما آلرژی نسبت به تخم پرندگان را به ارث برده باشد، ممكن است در دفعات اولی كه آنها را می‌خورد واكنشی نشان ندهد اما نهایتا نشانه‌های آلرژی را بروز خواهد داد. (به خاطر داشته باشید كه قرار گرفتن زودهنگام در معرض این ماده‌ها ممكن است چندان مشخص نباشد مثلا اگر بادام زمینی آسیاب‌شده در یك كلوچه یا شبربنی استفاده شده باشد).

او می‌تواند نسبت به هر چیزی آلرژی داشته باشد اما چند مورد از غذاها هستند كه عامل 90 درصد از آلرژی‌های غذایی به حساب می‌آیند:

شیر
آرد گندم
سبوس
برخی از میوه ها (مانند مركبات و توت فرنگی)
بادام زمینی (و مشتقات آن)
سایر آجیل‌ها (غیر از بادام زمینی، مانند گردو)
ماهی (مانند ماهی تن و قزل‌آلا) و نرم‌تنان صدف‌دار (مانند خرچنگ دریایی، میگو و خرچنگ)
تخم پرندگان

برترین ها