aloodegi-havaye-khane

 

 

یک تحقیق جدید نشان داد که آلودگی هوای خانه می تواند باعث ضعیف شدن ایمنی و عملکرد ریه ها حتی در افراد سالم شده و در نهایت به بالا رفتن خطر ابتلا به ذات الریه (pneumonia) منجر شود.

 

جیمی ریلانس (از بریتانیا)تحقیق روی سلول ها نشان داد که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوای خانه، ظرفیت ایمنی ریه را برای مقابله با عفونت کاهش می دهد. گروه های آسیب پذیر مثل زنان و کودکان بخصوص در کشورهای کم درآمد خیلی بیشتر احتمال دارد که تحت تاثیر قرار بگیرند.

میلیون ها فرد در سراسر دنیا به دلیل استفاده از سوخت های مختلف برای پخت و پز، تامین گرما و نور برای خانه، در معرض آلودگی هوای خانه هستند. غالبا زغال چوب و زباله های مواد غذایی، ذرات زیادی را با غلظت بالا تولید می کنند.

این موارد به خصوص در کشورهایی با درآمد کم (جایی که باکتری های ذات الریه بزرگترین دلیل مرگ و میر نوزادان است)باعث بالا رفتن خطر ابتلا به ذات الریه می شود. این خطر به خوبی شناخته شده است اما علت آن هنوز مشخص نیست.

البته تحقیقات جدید توضیح جدیدی ارائه داده اند.

در کشور مالاوی واقع در جنوب شرق آفریقاداوطلبان سالمی که به طور مداوم در معرض آلودگی هوای خانه قرار داشتند را مورد بررسی قرار دادند. تیم تحقیق با استفاده از آزمون telescope از سلول های ایمنی در راه های هوایی ریه نمونه گرفتند.

این ماکروفاژها (alveolar macrophages)در برابر عفونت مقاومت کرده و راه های هوایی ریه را با بلعیدن ذرات و باکتری ها تمیز نگه میدارند.

سلول های ماکروفاژ سمی را تولید می کنند که باکتری ها را که فرآیند oxidative burstشرکت دارند از بین می برد.

این تحقیق محتوی دود و ذرات را در سلول های ماکروفاژ اندازه گیری کرد. سلول هایی که بیشتر در معرض این ذرات قرار داشتند عکس العمل ضعیف تری به از بین بردن باکتری ها داشتند.

این تحقیق در مجله the American Journal of Respiratory Cell and Molecular Biology منتشر شده است.

 

 

این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع (hiDoctor.ir) مجاز می باشد.