درباره دندانهای شیری کودک اطلاعات مفصلی را کسب میکنیم و این روند را مورد تجریه و تحلیل قرار می دهیم و درمانهای دندان شیری را بررسی میکنیم
زمان شروع رویش طبیعی دندانهای شیری در کودکان از حدود ۶ ماهگی آغاز می شود و اکثر کودکان تا ۳ سالگی تمامی دندانهای شیری خود را دارند. نکته قابل توجه این است که بر خلاف تصور خیلی از والدین تمامی دندانهای شیری ریشههای کامل و بلندی دارند. اما سوالی که برای آنها پیش میآید این است که اگر دندانهای شیری ریشه دارند پس چرا این دندانها لق میشوند و میافتند و در زمان افتادن ریشهای ندارند؟
جایگزینی دندانهای دایمی در دهان کودکان از حدود ۶ سالگی آغاز و تا ۱۲ سالگی ادامه می یابد. این جایگزینی طی فرایندی بسیار هوشمندانه در فک انسان برنامه ریزی شده تا در زمان رویش دندانهای دایمی ریشه دندانهای شیری تحلیل بروند. زیر هر کدام از دندانهای شیری، در ناحیه زیرین ریشهها در فک، یک جوانه دندان دایمی وجود دارد. وقتی جوانه دندانهای دایمی شروع به حرکت برای رویش به داخل دهان میکنند پیامهایی ارسال میکنند. این پیامها در فک توسط سلولهایی به نام ادنتوکلاست دریافت میگردد. این سلولها شروع به تحلیل ریشه دندانهایی شیری میکنند در نتیجه والدین در زمان رویش و درآمدن دندانهای دایمی و افتادن دندانهای شیری آنها را بدون ریشه میبینند.
نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که ممکن است در شرایط و بیماریهایی این روند تحلیل به خوبی صورت نگیرد و در نتیجه افتادن دندانهای شیری با تاخیر یا مشکل مواجه شود که در این زمان بایستی که حتما به دندانپزشک مراجعه شود تا اقدامات درمانی لازم برای کودک انجام شود.
منبع-طب بوک