weightloss

آیا برای لاغر شدن هر کاری کرده اید از رژیم گرفته تا ورزش از باشگاه گرفته تا پیاده روی ولی لاغر نشده اید؟ پس اگر اینگونه است این پست مختص شماست. پژوهشهای اخیر تایید کرده است که مواد مخصوصی در خوراکیها وجود دارد که باعث چاقی می شود حتی در خوراکی های سالم هم اینگونه است

این ترکیبات، در فعالیت هورمون ها تداخل ایجاد کرده و تعادل باکتری های خوب و بد دستگاه گوارش رو بر هم می زنند. این عدم تعادل منجر به گرسنگی شده، متابولیسم رو کاهش داده و ذخیره چربی بدن رو افزایش می دهند و همه اینها باعث می شوند که چاق شویم. همچنین، این ترکیبات خطر بروز بیماری های قلبی، دیابت و کلسترول بالا رو نیز افزایش می دهند.

 ترکیب شماره ۱ : بیسفنول A

این ترکیب در ظروف پلاستیکی که ما نوشیدنی ها و مواد غذایی رو در اونها نگهداری می کنیم، وجود دارد. در سال های اخیر تلاش شده است که از ظروف فاقد بیسفنول A استفاده شود اما جالب اینجاست که آزمایشات حاکی از این هستند که این ترکیب همچنان در بدن تمام انسان های دنیا وجود دارد. تحقیقات نشان می دهند که بیسفنول A در عملکرد لوزالمعده اختلال ایجاد نموده و منجر به مقاومت به انسولین می شود و لذا در افزایش وزن نقش دارد. پس سعی کنید که از ظروفی استفاده کنید که فاقد بیسفنول A هستند. حتی ظرف کنسرو ها هم می تواند حاوی این بیسفنول A باشد. مثلاً ظرف ماهی تن، یکی از ظروفی است که بیشترین میزان بیسفنول A رو در خودش جای داده است.

Assortment of raw foods wrapped in caution tape

ترکیب شماره ۲ : تری فلوزیمول

به نظر می رسد که تری فلوزیمول که ماده قارچ کش می باشد و استفاده از اون در بسیاری از محصولات کشاورزی و مخصوصاً در سبزیجات برگ دار، بسیار رایج است، خاصیت چاق کنندگی دارد. تقریباً تمام ترکیبات شیمیایی که به طور گسترده ای در تولید محصولات کشاورزی به کار می روند، در فعالیت غدد درون ریز بدن، تداخل ایجاد می کنند. این باعث می شود که ذخیره چربی در بدن افزایش پیدا کند. سعی کنید که تا جایی که می توانید از میوه ها و سبزیجات اورگانیک استفاده کنید. گرچه این محصولات، گران تر هستند و پیدا کردن اونها هم سخت تر است اما واقعاً از بسیاری جهات، ارزشش رو دارند.

ترکیب شماره ۳ : امولسیفایر ها

از این ترکیبات در تهیه مواد غذایی فراوری شده استفاده می شود تا بافت اونها رو قوام ببخشند (مثل مایونز و سس های سالاد). متأسفانه این ترکیبات، تعادل هورمون های روده رو بر هم می زنند و سندرم متابولیک ایجاد می کنند. در آزمایشاتی که بر روی حیوانات آزمایشگاهی صورت گرفته است، امولسیفایرها نه تنها باعث تشدید چاقی شدند بلکه در بروز بیماری های روده مثل کولیت (التهاب آستر روده بزرگ که منجر به دردهای شکمی و اسهال می شود)، نیز نقش داشتند. بهترین شیوه برای مقابله با امولسیفایرها این است که از خوردن مواد غذایی فراوری شده پرهیز کنیم و به جای اون از مواد غذایی کامل و غیر فراوری شده استفاده کنیم. توجه داشته باشید که امولسیفایرها تقریباً در همه جا هستند و ما می توانیم یک ماده غذایی سالم مثل کنگر فرنگی رو در سس مایونز فرو کنیم و در نتیجه فواید ارزشمند کنگر رو به میزان قابل توجهی از بین ببریم.

ترکیب شماره ۴ : آنتی بیوتیک ها و هورمون ها

وقتی که دام ها و طیور در مزارع و چراگاه ها با آنتی بیوتیک ها و هورمون ها تغذیه می شوند، ما هم از این ترکیبات بی نصیب نمی مانیم. این مواد می توانند به افزایش وزن منجر شوند. موش های آزمایشگاهی که تحت تأثیر این ترکیبات قرار می گیرند، دچار کاهش میزان سلول های T می شوند و در نتیجه نه تنها سیستم ایمنی اونها تضعیف می شود بلکه گرفتار چاقی هم می شوند. همچنین، استفاده از هورمون های استروئیدی در پرورش دام ها و طیور، در بروز چاقی نقش دارد. سعی کنید از محصولات گوشتی استفاده کنید که نسبت به سالم بودن تغذیه اونها، اطمینان داشته باشید. مثلاً محصولاتی رو خریداری کنید که بر روی برچسب اونها از عناوین “اورگانیک” یا “تغذیه شده با علف” استفاده شده باشد. در ضمن، بخش های کم چرب گوشت رو خریداری کنید زیرا بسیاری از ترکیبات شیمیایی مضر، محلول در چربی هستند یعنی احتمال تجمع اونها در بافت های چربی حیوان بیش از سایر قسمت ها است.

ترکیب شماره ۵ : پرفلوروکتانوئیک اسید (PFOA)

این ترکیب در ظروف آشپزی نچسب تفلون وجود دارد و با بروز چاقی در ارتباط است. محققین دانمارکی در یک تحقیق بیست ساله متوجه شدند که میزان PFOA در خون مادران بارداری که فرزندان اونها در آینده دچار چاقی و اضافه وزن شده بودند، بیشتر از زنان دیگر است. همین مسأله باعث شده بود که احتمال بروز چاقی در دختران این مادران تا سه برابر افزایش پیدا کند (البته این مشکل در فرزندان پسر و ذکور این مادران دیده نشد). و حال به سورپرایز اصلی می رسیم: حتی اگر از ظروف تفلون استفاده نمی کنید باز هم امکان اینکه بدن شما به PFOA آلوده شود، وجود دارد زیرا این ترکیب در بسته بندی های ضد روغن بعضی از خوراکی ها و بسته های پاپ کورن مخصوص مایکرویو هم وجود دارد. سعی کنید که از ظروف استیل ضد زنگ استفاده کنید و مخصوصاً اگر ظرف تفلون شما دچار خراشیدگی شده است، دیگر از اون استفاده نکنید.

منبع : yeka.ir