برای پیشگیری از ایجاد پلاک دندان یک سری راه و روش های مفید و موثر برایتان داریم با ما همراه باشید.
یافتههای دانشمندان دانشگاه میشیگان نشان داد، اسیدآمینه آرژنین که در حال حاضر در محصولاتی برای دندانهای حساس مورد استفاده است، شکلگیری پلاک دندانی را متوقف میکند.
بر اساس این یافتهها، این ترکیب طبیعی غذایی میتواند در آینده جایگزین مواد شیمیایی شود که در حال حاضر در روشهای کنترل پلاک دندان مورد استفاده است.
پلاک دندان یک فیلم زیستی است که عامل بیش از 50 درصد کل عفونتهای بیمارستانی است. فیلمهای زیستی دندان از عوامل تشکیل پوسیدگی دندان، التهاب لثه و بیماری پریودنتال هستند.
بیشتر روشها برای کنترل پلاک دندان شامل استفاده از عوامل ضد میکروبی مانند کلر هگزیدین هستند که مواد شیمیایی کشنده باکتریهای پلاک دندان به شمار میروند؛ اما این مواد میتوانند بر حس چشایی و رنگ دندان تأثیر بگذارند.
درمانهای ضدمیکروبی در سالهای اخیر به خاطر استفاده بیش از حد، مورد بحث قرار داشتهاند.
به گفته محققان، آرژنین پس از انجام کارآزماییهای بالینی برای تائید این یافتهها میتواند جایگزین مواد کنونی زیستکش کنترلکننده پلاک دندان از جمله کلر هگزیدین و سایر مواد ضدمیکروبی شود.
محققان در تحقیقات خود از یک سیستم مدل استفاده کردند که در سال 2013 معرفی کرده بودند. این مدل، شبیه حفره دهانی است. آنها توانستند چندین گونه باکتری موجود در پلاک دندان را در آزمایشگاه و با استفاده از بزاق طبیعی انسان پرورش دهند.
پارسینه