غبغب زمانی رخ می دهد که عضلات صورت شروع به نرم شده می شود ، معمولا در افراد بالای 50 سال ، در دوران یائسگی و زنان باردار و بوجود می آید. همچنین، کسانیکه غذاهای چرب میخورند، که خوشایند است تحقیقات اخیر ثابت کرد که علت آن نیز ممکن است ژنتیکی هم باشد
خوشبختانه برای از بین بردن غبغب نیازی به جراحی پلاستیک نیست و با تمرین می توانید آن را از بین ببرید؛ تنها کاری که باید انجام بدهید آن است که چند تمرین هدفمند به برنامه ورزشی خود اضافه کنید.
به مرورزمان پوست کلاژن و انعطاف پذیری خود را از دست داده و سبب می شود که پوست زیر چانه شل و آویزان به نظر برسد. این روند از سن 20 سالگی شروع می شود. فاکتورهایی نظیر قرار گرفتن در مجاورت نور خورشید، سیگار کشیدن و تغذیه نامناسب می تواند این روند را تسریع ببخشد.
دو ماهیچه اصلی – استرنوکلدومستوید و پلاتیسما – فرم گردن را تشکیل می دهند و تمرین دادن آنها سبب می شود تا این ماهیچه ها فرم گرفته و پوست حالت کشیده به خود بگیرد. در این قسمت پنج تمرین برای فرم دهی غبغب به شما ارائه شده است.
- حرکت بوسیدن سقف
صاف بایستید و دستانتان را در کنار بدن رها کنید؛ سرتان را به عقب خم کنید به شکلی که صورتتان رو به سقف قرار بگیرد. سپس با جمع کردن لبها و بیرون دادن آنها تا جای ممکن حالت بوسیدن سقف را بگیرید. در حین انجام این حرکت باید در چانه و گردن سفت شدن ماهیچه ها را احساس کنید. پنج ثانیه به همان حالت بمانید سپس ماهیچه های لب و گردن را شل کنید و به حالت اولیه باز گردید. می توانید در روز دو نوبت و هر نوبت 15 بار این حرکت را انجام دهید - حرکت بلندکردن سر
به پشت دراز بکشید به نحوی که سرتان رو به سقف بوده و بر لبه بالشت قرار بگیرد. در ابتدا ماهیچه های گردن را شل کنید به نحوی که سرتان شل و راحت روی بالشت باشد. به آرامی سر خود را بلند کنید و تا جایی که می توانید آن را به سینه نزدیک کنید. در حین انجام این حرکت شانه هایتان را از روی تخت بلند نکنید. 10 ثانیه صبر کنید و سپس به آرامی سر خود را به حالت اول برگردانید. به خاطر بسپارید که سرتان نباید به روی بالشت پرتاب شود. می توانید این کار را سه دفعه و هر دفعه 3 بار انجام دهید. بین دفعات کمی بنشینید تا از سرگیجه جلوگیری شود. اگر سرگیجه گرفتید بین هر بار بنشینید و یا این کار را روی زمین انجام بدهید، به نحوی که سر و بدنتات در یک خط صاف قرار بگیرد.
3.حرکت رها کردن فک
در حالت نشسته و یا ایستاده ستون فقرات خود را بکشید تا کمرتان صاف قرار بگیرد. فک خود را با لب های بسته به بالا و پایین حرکت دهید به گونه ای که انگار در حال جویدن هستید. عمیق از راه بینی نفس بکشید و سپس از دهان حرکت باز دهم را انجام دهید. بعد از حرکت بازدم، دهان خود را تا جای ممکن باز کنید، و نوک زبان خود را به آرامی در پشت دندانهای جلوی ردیف پایین قرار دهید. این حالت را حفظ کرده و حرکت دم و بازدم را با تولید صدای “آ” انجام دهید. کل این حرکت باید 90 ثانیه طول بکشد. دو بار این حرکت را انجام دهید.
4.حرکت “O“
به حالت نشسته کمر خود را صاف کنید و شانه های خود را به پایین بیاندازید. سر خود را به عقب ببرید و به سقف نگاه کنید. لبهای خود را ببندید اما به هم فشار ندهید. سپس در حالی که همچنان لبهایتان روی هم قرار دارد، محوطه دهانتان را باز کنید به طوری که شکل “O” به خود بگیرد. برای 20 ثانیه به همین شکل باقی بمانید. در این حرکت باید در هر دو طرف گردن انقباض را احساس کنید. سپس به حالت شروع باز گردید. این حرکت را می توانید دو دفعه و هر دفعه 10 بار تکرار کنید.
5.حرکت لبهای آویزان
در حالت نشسته و یا ایستاده لبهای خود را تا جای ممکن آویزان کنید به نحوی که چانه تان حالت چین خوردگی بیابد. یک ثانیه به همین حالت بمانید، سپس در حالی که همچنان لبهایتان آویزان است ماهیچه های جلوی گردن را منقبض کنید تا جایی که سرتان به سمت پایین کشیده شود؛ تا جای ممکن سر را به سمت سینه بکشید. برای یک ثانیه در همین حالت باقی بمانید. این کار را می توانید دو دفعه و هر دفعه 20 بار انجام دهید