یکی از پرسشهایی که برای بیشتر ما بوجود می آید، این است که به چه دلیل گوشت ماهی سالمون، رنگش نارنجی است؟ جواب این پرسش، آسان است. نارنجی رنگ بودن این ماهی به دلیل بافت بدن سالمون مانند بافت هویج، دارای کاروتینوئید است. کاروتینوئیدها، رنگدانههای مولد رنگ نارنجی هستند. این آنتیاکسیدان بسیار قوی، عامل موثری در مبارزه با رادیکالهای آزاد بدن به حساب میآید. کاروتینوئید موجود در گوشت سالمون, نوعی آنتیاکسیدان خاص و قوی به نام «آستاگزانتین» دارد که میتواند باعث پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی بشود، با عوامل سرطانی در بدن مبارزه کند و جلوی ابتلا به التهاب و بیماریهای چشمی را بگیرد. آستاگزانتین بهوسیله فیتوپلانکتونهایی که ماهی سالمون با آنها تغذیه میکند، در بدن این ماهی تولید میشود. معمولا میگو و برخی از موجودات ریز دریایی دیگر از فیتوپلانکتونها بهعنوان منبع غذایی خود استفاده میکنند و زمانی که مایهای سالمون، میگو و این موجودات ریز را میخورند، آستاگزانتین در پوست و گوشت آنها تولید و باعث تغییر رنگشان میشود. معمولا به ماهیهای سالمون پرورشی که امکان تغذیه از میگو و دریافت فیتوپلانکتونها را ندارند هم آستاگزانتین و کانتاگزانتین را بهصورت دستی در استخرهای پرورش ماهی میدهند.
منبع: www.salamdr.com