مديرعامل شركت داروسازي “اسوه” گفت:سهم داروهاي تقلبي در دنيا رو به افزايش است.
دكتر” عباس كبريايي زاده ” روز چهارشنبه در حاشيه نمايشگاه بين الممللي “ايران مد” افزود:بر اساس برآوردهاي صورت گرفته،سهم داروهاي تقلبي در دنيا بين پنج تا ۱۰درصد افزايش يافته كه توليد و فروش آنها متوجه داروهاي “براند” و “ژنريك” است.
وي كه در اين همايش با عنوان ” رويكردهاي نوين در صنايع دارويي دنيا” سخنراني كرد،گفت: تعداد داروهاي تقلبي كشف شده دردنيا از ۵۵۷مورد در سال ۲۰۰۴به ۷۸۱مورد در سال ۲۰۰۵رسيد كه رشد ۴۰درصدي را نشان ميدهد.
كبريايي زاده افزود:حوادث مرتبط با داروهاي تقلبي در سال ۲۰۰۴حدود ۶۷ مورد و در سال ۲۰۰۵حدود ۸۹مورد بود كه در واقع نشانگر رشد ۳۲درصدي است.
وي همچنين رشد توليد داروهاي جديد در حوزه بيوتكنولوژي را ۱۶درصد و در حوزه آنكولوژي را ۱۸درصد ذكر كرد و اظهار داشت:اين در حالي است كه متوسط رشد جهاني مصرف دارو شش درصد بوده است.
مديرعامل شركت داروسازي اسوه با اظهار اين كه ” بيش از ۵۰درصد داروهاي كشف شده جديد كه در مرحله انجام مطالعات هستند، منشا بيولوژيك و بيو- تكنولوژيك دارند”،افزود:در حال حاضر بيش از ۱۳نوع فرآورده بيوتكنولوژيك (دارو واكسن ) در دنيا مصرف ميشود كه عمدتا در ۱۰سال اخير توليد و مطرح شدهاند.
وي گفت:هم اكنون بيشترين توجه بخشهاي تحقيق و توسعه به بيماريهاي سرطان، عفوني، ايمني و سيستم اعصاب مركزي است.
كبريايي زاده در خصوص وضعيت بازار جهاني دارو نيز گفت: اين بازار از ۳۲۰ميليارد دلار در سال ۲۰۰۰ميلادي به حدود ۷۰۰ميليارد دلار در سال ۲۰۰۸خواهد رسيد.
وي از گسترده شدن بازار داروهاي ژنريك خبر داد و افزود: بازار اين داروها از حدود ۲۰ميليارد دلار در حال حاضر به حدود ۶۴ميليارد دلار طي هشت سال آينده خواهد رسيد.
كبريايي بيشترين سهم بازار دارويي جهان را در اختيار آمريكا دانست و اظهار داشت:آمريكا هم اكنون حدود ۴۸تا ۵۴درصد بازار دارويي دنيا را در اختيار دارد.
وي افزود: ۲۷درصد از اين بازار نيز در حال حاضر در اختيار اروپا است.
مديرعامل شركت داروسازي اسوه گفت:به طول كلي هم اكنون ۵۰درصد از بازار دارويي جهان در اختيار ۲۰شركت داروسازي بزرگ است.
كبريايي همچنين در سخنراني خود به وضعيت توليد دارو در كشورهايي آسيايي نيز اشاره كرد و افزود: هم اكنون كشور هند چهارمين توليدكننده دارو در جهان محسوب ميشود.