دکتر رضاوند، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: «پزشکان با انجام معاینات و آزمایشهای لازم بهترین روش زایمان را به مادر باردار توصیه کرده و از این طریق خطر زایمان را برای جنین و مادر پایین میآورند».
خانم رضاوند با تاکید بر اینکه اصرار مادران باردار بر انجام زایمان به روش طبیعی یا سزارین کار درستی نیست، به زنان باردار توصیه کرد: «تصمیمگیری در این خصوص را به پزشک خود محول کنند. در صورتی که پزشک روش زایمان طبیعی را توصیه میکند و دلیل قانع کنندهای برای انجام سزارین وجود ندارد، بر انجام این روش اصرار نکنند و با شرکت در کلاسهای آمادگی از روشهای زایمان طبیعی بدون درد استفاده کنند».
عوارض کوتاه مدت سزارین شامل خونریزی شدید، عفونت، بیهوشی، فشارخون بالا، چسبندگی داخل رحمی، صدمه به احشای داخل شکم مادر، تشکیل لخته در عروق پاها و عدم موفقیت در شیردهی است. از عوارض بلند مدت آن نیز میتوان به دیرتر جمع شدن رحم، عفونت محل سزارین، ضایعات پستانی، افسردگی، ناباروری ثانویه اشاره کرد.
او در ادامه با بیان اینکه مادران در زایمانهای طبیعی کمتر با مشکل مواجه میشوند و به راحتی میتوانند به نوزاد خود شیر دهند، گفت: «این در حالی است که زایمان به روش سزارین ممکن است برای مادر عوارض متعددی نظیر مشکلات بیهوشی، خونریزی، چسبندگی داخل شکم و… را به همراه داشته باشد. سزارین به عنوان یک عمل جراحی به بیهوشی و بیحسی نیاز دارد و با توجه به عوارض زیاد آن فقط در موارد اورژانسی و زمانی که شرایط زایمان طبیعی وجود نداشته باشد ارجحیت مییابد. زایمان به روش طبیعی از مزایای ویژهای برخوردار است و به تمامی مادران بارداری که شرایط آن را دارند، توصیه میشود».
ایسنا