تاکنون از خود نپرسیده اید که به چه دلیل در بین این همه تنوع سبزیجات کنسروی، کنسرو بروکلی نداریم؟زمانیکه میخواهیم سبزیجات کنسروی بخریم تقریبا تمام سبزیجات و حبوبات خوشمزه را میتوانیم به صورت کنسروی پیدا کنیم. از هویج و قارچ گرفته تا ذرت و لویبا و عدس و اسفناج. اما چرا کنسرو کلم بروکلی و فلفل دلمه ای نداریم؟ با وجود اینکه این دو سبزی ظاهری بسیار خوشمزه دارند و در هر سالادی نظر همه را به خود جلب میکنند.
مثل خیلی از چیزهای دیگر در زندگی که به ظاهر اشیا مربوط است این مسئله هم به شکل و ظاهر بروکلی و فلفل ربط دارد. برای اینکه سبزیجات وحبوبات را کنسرو کنند باید در حرارت تمام میکروبهای میکروارگانیسم را از بین ببرند و بعد دوباره تحت یک حرارت دیگر که این بار با فشار بخار آب بین ۲۴۰ تا ۲۵۰ درجه فارنهایت قرار میدهند. مدت زمان آن در بین سبزیجات مختلف متفاوت است که بسته به چگالی و میزان اسیدی آنها با هم فرق میکند. مثلا ذرت و کدو حلوایی مدت زمان بیشتری در حرارت می مانند تا گوجهفرنگی و نخود فرنگی.
هر سبزی نمیتواند در آن درجه حرارت شکل اصلی خود را حفظ کند و همچنان اشتهابرانگیز باشد. حتی اگر بشود ساقه بروکلی را در این حرارت نگهداشت اما گل آن خیلی سریع خمیری میشود و شکل خودش را از دست میدهد. به همین دلیل هم کارخانههای صنایع غذایی و کنسرو سازی بروکلی و فلفل را به صورت یخزده در سوپرمارکت ها میگذارند. هر چند تصور کنسرو بروکلی بسیار هوسانگیز و جالب است اما متاسفانه داشتن آن ظاهر در کنسرو امکانپذیر نیست.
منبع : www.zanjefil.com