diabet

اضافه کردن سلولهای بنیادی مغز استخوان انسان به استخوان شکسته ی  افراد دیابتی فرآیند  ترمیم را سرعت می بخشد واستحکام استخوان تازه تشکیل شده را افزایش می دهد.

این تحقیق می تواند به درمانهای موثرتری برای ترمیم شکستگی استخوان منجر شود.  نتایج این مطالعه ی مبتنی بر آزمایش در کنگره ی غدد اروپا ( the European Congress of Endocrinology) در دوبلینارائه شد.

تحقیقات نشان می دهد استخوانهای افراد دیابتی بسیار شکننده تر از افراد غیردیابتی است و مدت زمان ترمیم  استخوانها پس از شکستگی در افراد دیابتی  طولانی تر از افراد  سالم  است. افراد  دیابتی اغلب به دلیل  اختلالات  بینایی و کاهش حس در پاها  بیش از افراد غیر دیابتی به زمین خورده و دچار  شکستگی استخوان می شوند.

گروهی از محققان دانشگاه ملی گالوی( Galway) به سرپرستی دکتر سینتیا کلمن با هدف بهره برداری  از خواص سلولهای بنیادی برای ترمیم  استخوان  شکسته  در بیماران  دیابتی این تحقیق را طراحی و اجرا کردند.

 محققان در یک مطالعه ی پیش بالینی آزمایشگاهی سلولهای بنیادی مغز استخوان یک دهنده ی غیردیابتی  را به محل شکستگی استخوان افزودند. آنها دریافتند که سلولهای بنیادی، استخوان شکسته را سریعتر از حالت معمول ترمیم  می کند. علاوه بر این استخوان ترمیم شده با درمان سلولهای بنیادی از نظر استحکام  قویتر بوده و قادر به مقاومت بیشتری در برابر فشار است.

دکتر کلمن و گروهش آزمونی را طراحی کردند که به آنها  اجازه می داد محل قرار گرفتن وتعداد  سلولهای بنیادی پس از افزودن به شکستگی را تعیین کنند. آنها  در گزارش  خود اعلام کردند که سلولهای بنیادی به طور دائم به بافت میزبان افزوده نمی شوند بلکه سیگنالهایی را تولید می کنند که سلولهای خود میزبان را به ترمیم موثرتر شکستگی  تشویق می نماید.

دکتر کلمن می گوید: این مطالعه ی علوم پایه  به ما اجازه  داد تا از نقش سلولهای بنیادی در ترمیم  شکستگی ها اطلاعات بیشتری کسب کنیم و در آینده از آن  برای درمان بیماران دیابتی استفاده کنیم.

 کارهای تحقیقاتی بعدی در این زمینه  نقش سلولهای بنیادی را در درمان و ترمیم روشنتر خواهد کرد بطوریکه  در آینده  از سلولهای  بنیادی  در کلینیک ها برای  درمان ، ترمیم  ، کاهش درد و ناراحتی  بیماران  دیابتی که دچار  شکستگی استخوان هستند، استفاده  خواهد شد.

منبع : diabetestma.org