Art abstract market background fruits on a wooden background

سرطان سینه  امروزه در کشور بسیارزیاد شده است و فقط در کشور ما نیست بلکه شیوع جهانی دارد.  بسیاری از سرطان سینه کشنده است ولی بسیاری دیگر با این بیماری دست و پنجه نرم  میکنند و از بسستر بیماری بلند میشوند. آن به نوع سرطان بستگی دارد. امروز میخواهیم ببینیم نظر متخصصان درباره جلوگیری از این بیماری چیست ؟آیا روشی وجوددارد که به این بیماری مبتلا نشویم. تحقیقات اخیر نشان داده است که زیادتر از چهل هزار خانم بخاطر بیماری سرطان سینه  فقط در منطقه ایالات متحده آمریکا  مرده اند. متخصصان براین باورند که روش تضمینی برای پیشگیری ازاین بیماری نیست ولی روشهای بسیاری هست که تا حدی جلوی این بیماری را می گیرد

 

 

شما را با 10 روش برای کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه آشنا می سازیم.

کاهش وزن
اضافه وزن و چاقی را یکی از علل بروز سرطان می دانند مخصوصا پس از سن یائسگی و در زمانی که تخمدانها تولید استروژن را متوقف می کنند، چون استروژن از بافتهای چربی تولید می شود. ( افزایش میزان استروژن خطر ابتلا به سرطان را زیاد می کند). بعلاوه تحقیقات نشان داده است که زنانی که در سنین بزرگسالی دچار اضافه وزن می شوند بیش از زنانی که از کودکی دچار اضافه وزن بودند در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه می باشند. به این ترتیب اگر شما اضافه وزن دارید باید با دکتر خود مشورت نمایید تا کمک کند به وزن ایده آل و سالم خود برسید. انجام فعالیتهای فیزیکی از جمله کارهاییست که کمک می کند وزنتان کاهش پیدا کند.

 

تغذیه مناسب
مطالعات انجام شده ثابت می کند که مصرف چربی ها با سرطان سینه رابطه نزدیکی دارد، کارشناسان معتقدند که یک رژیم غذایی پرچربی منجر به اضافه وزن می شود. انجمن سرطان آمریکا پیشنهاد می کند که از رژیم های غذایی گیاهی که شامل سبزیجات و میوه ها، غلات و پروتئین های کم چرب هستند، استفاده کنید و در مصرف غذاهای فرآوری شده و گوشت قرمز افراط نکنید.

به نوزاد شیر مادر بدهید
محققان می گویند زنانی که به کودکان از شیر خود می دهند کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند مخصوصا اگر برای دوسال کامل از شیر مادر تغذیه کنند. گرچه تغذیه با شیر مادر برای مدت طولانی در ایالات متحده چیز غیر معمولی شده است ، اما شیر مادر برای چندماه هم که شده توصیه می شود. کارشناسان معتقدند که شیردهی به نوزاد خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد چون شیر دادن باعث می شود که تعداد دفعات پریود در زنان به دلیل کاهش سطح هورمونهای مرتبط با سرطان پستان کاهش یابد.

 

انجام ورزش روزانه
فعالیت بدنی روزانه نه تنها برای سلامتی جسم ضروری است همچنین باعث کاهش خطرابتلا به سرطان سینه در زنان می شود. با توجه به تحقیقات صورت گرفته در طرح سلامت زنان، 1.25 تا 2.5 ساعت پیاده روی تند در هفته 18% در کاهش ابتلا به سرطان سینه کمک می کند. در حالیکه 10 ساعت پیاده روی در هفته این خطر را کمتر نیز می کند. علاوه بر پیاده روی ورزشهایی چون دو، دوچرخه سواری ، شنا و ورزشهایی که برای حفظ سلامت بدن انجام می دهید نیز بسیار مهم هستند. سعی کنید 5 روز در هفته را به مدت 45 تا 60 دقیقه ورزش کنید.

عدم مصرف الکل
مصرف الکل به وضوح باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان می شود ( و سایر سرطانها ) و این خطر با افزایش مقدار الکل زیادتر هم می شود. در مقایسه با افراد غیر الکلی ، زنانی که روزانه یک نوشیدنی الکلی مصرف می کنند خطر ابتلا به سرطان را در خود کمی افزایش می دهند در حالیکه زنانی که بین 2 تا 5 نوشیدنی الکلی در روز مصرف می کنند ، حدود 1.5 برابر بیش از زنان غیر الکلی در معرض این خطر قرار دارند. اگر به نوشیدن الکل اعتیاد دارید سعی کنید مقدار مصرفی خود را به 1 نوشیدنی در روز برسانید

هورمون درمانی پس از یائسگی انجام ندهید
تحقیقات منتشر شده در سال 2007 در مجله پزشکی انگلستان نشان می دهد که کاهش میزان ابتلا به سرطان سینه در سال 2003 مربوط به کاهش هورمون درمانی در همان سال مربوط می شود. این مطالعه با بررسی نرخ سرطان پستان و تجویز هورمون درمانی (HRT) به این نتیجه رسیده که انجام هورمون درمانی که شامل مصرف استروژن و پروژسترون است، باعث بروز پدیده هایی چون سرطان پستان، بیماریهای قلبی، سکته مغزی ، لخته شدن خون و بی اختیاری ادراری در زنان می گردد. اگر به سن یائسگی رسیده اید و قصد هورمون درمانی دارید با پزشک معالج خود درباره نشانه های مربوط به هورمون درمانی مشورت کنید.

No smoking

 

از دود سیگار دوربمانید
گرچه هنوز ثابت نشده است که دود سیگار در بروز سرطان سینه تاثیر مستقیم داشته باشد اما مطالعات نشان داده است که غلظت بالای دود سیگار در جوندگان باعث بروز سرطان پستان می شود. علاوه بر این ، گزارشی که در سال 2005 در آژانس حفاظت از محیط زیست کالیفرنیا منتشر شده نشان می دهد که ارتباطی بین دودسیگار و سرطان پستان در زنان جوان و در سنین قبل از یائسگی وجود دارد. بعلاوه دود سیگار در بروز سرطانهای دیگر نیز دخیل می باشد. کنار گذاشتن این عادت علاوه بر بهبود وضعیت سلامتی جسم در کاهش خطر ابتلا به سرطان نیز موثر می باشد.

از مواد سرطان زای موجود در محیط زیست دوری کنید
تحقیقات در مورد ارتباط بین مواد موجود در محیط زیست و سرطان پستان کماکان ادامه دارد. در آزمایشگاهها روی موادی که خواص مشابه استروژن را دارند مطالعات زیادی انجام می گیرد چون استروژن یکی از دلایل بروز سرطان سینه در زنان می باشد. برای مثال مواد موجود در بعضی پلاستیک ها ، مواد آرایشی و بهداشتی، آفت کش ها (DDE) و پلی کارینه های بی فنیل (PCB ) به نظر می رسد که خواص استروژنی داشته باشند. ارتباط قوی بین مواد گفته شده و سرطان سینه هنوز یافته نشده است اما متخصصین پیشنهاد می کنند که از چنین موادی دوری گزینید.

انجام معاینات بالینی برای تشخیص سرطان سینه
علاوه بر انجام معاینه شخصی ، کارشناسان معتقدند که زنان زیر 40 سال هر سه سال یک بار و برای زنان بالای 40 سال هر سال یک بار باید برای انجام معاینات دقیق پستان به مراکز پزشکی مراجعه نمایند. انجام چنین معایناتی می تواند به زنان با ارائه اطلاعاتی در مورد سابقه خانوادگی و سبک زندگی در مورد پیشگیری از سرطان بسیار مفید باشد. تشخیص به موقع سرطان باعث می شود که از گسترش آن جلوگیری بعمل آورده و درمان آن نیز با موفقیت بیشتری همراه باشد.

انجام ماموگرافی
معاینات شخصی باعث می شود که شما از طریق نگاه و لمس کردن سینه متوجه بروز هر گونه تغییری شوید اما ماموگرافی بهترین روش برای تشخیص سرطان سینه می باشد و برای زنان بالای 40 سال توصیه می شود که برای تشخیص دقیق تغییرات پستان حتما از ماموگرافی استفاده کنند. درست است که ماموگرافی نمی تواند مانع بروز سرطان سینه شود اما می تواند در مراحل اولیه آن را تشخیص داده و از انتشار و تبدیل شدن آن به یک بیماری لاعلاج جلوگیری نماید.

منبع- آی بانو