آیا تاکنون دیده اید که در دور و برتان کسانی ب اشند که زیاد گرسنه می شوند و زیاد می خورند و اضافه وزن هم ندارند بهنظر شما علت زیاد خوردن و گرسنگی این افراد چیست؟ پژوهشگران این ۴ علت را برای ارتباط گرسنگی و لاغری، عنوان کردهاند:
دلیل اول: بالا بودن سوخت و ساز بدن. برخی از افراد بهصورت ژنتیکی، سوخت و ساز بالایی دارند و بههمین دلیل هم بدنشان سوخت بیشتری را برای انجام دادن کارهای روزانه، طلب میکند. محققان دانشگاه ورمنت بر این باورند که متابولیسم ۳۲ درصد از مردم، حدود ۸ درصد با سایرین فرق میکند. یعنی یا کمتر است و یا بیشتر. افرادی با متابولیسم بالا حدود ۱۰۰ تا ۴۰۰ کیلوکالری بیشتر در طول روز انرژی میسوزانند و با اینکه غذای بیشتری میخورند، اما چاق هم نمیشوند.
دلیل دوم: خوردن غذاهای فرآوریشده. انواع غذاهای فرآوریشده مانند غلات آرد سفید، کیکها و کلوچهها و حتی سسهای آماده، زودتر در بدن هضم و باعث ایجاد گرسنگی در فاصله زمانی کوتاهی میشوند. البته در این شرایط، چاقی بهجای لاغری به سراغ فرد پرخور خواهد آمد!
دلیل سوم: بر هم خوردن هورمونها. برهم خوردن هورمونها بهدلایل مختلفی مانند ابتلا به نشانگان پیش از قاعدگی (PMS) یا پرخوری عصبی هم میتواند از دیگر عوامل گرسنگیهای ممتد و مداوم باشد. این نوع گرسنگیها فقط با مراجعه به پزشک حل خواهند شد.
دلیل چهارم: اشتباه گرفتن هوس با گرسنگی. گرسنگی، یک فرآیند بیولوژیکی در بدن است که علایمی مانند سردرد، لرزش بدن و ایجاد صدای قار و قور در شکم دارد. این در حالی است که اشتها یا هوس، یک فرآیند روانی است که باعث میشود شما میل به غذای خاصی داشته باشید و آن را بخورید. پس، گرسنگی را با خوشاشتهایی اشتباه نگیرید و الکی خودتان را چاق نکنید.
منبع : www.salamdr.com