اگر بر این باور هستید که پروبیوتیک ها برای سلامتی شما مفید هستند، پس ما خبر جدیدی برای شما داریم. طبق تحقیقی که اخیرا ارائه شده، بیشتر از نیمی از پروبیوتیک ها حاوی رگه های از گلوتن هستند.
گلوتن پروتئینی است که در گندم، چاودار و جو پیدا می شود، و افراد مبتلا به بیماری سلیاک باید آن را از رژیم غذاییشان حذف کنند، در غیر این صورت با درد روده روبرو شده و خطر ابتلا به سرطان در آنها افزایش پیدا می کند.
محققان دانشگاه کلمبیا روی 22 نوع پروبیوتیک پرفروش آزمایشاتی انجام دادند. در این آزمایش مشخص شد که 12 نوع آنها (55 درصدشان) گلوتن قابل تشخیص داشتند.
پروبیوتیک ها معمولا توسط افراد برای بالا بردن سلامت دستگاه گوارش استفاده می شود.
سامانتا نازارت (متخصص گوارش) می گوید: خیلی از بیماران مبتلا به بیماری سلیاک، مکمل های غذایی حاوی پروبیوتیک دریافت کرده بودند.
سامانتا اضافه می کند: بیماران مبتلا به سلیاک که از مکمل های غذایی پروبیوتیک استفاده می کردند نسبت به کسانی که از این مکمل ها استفاده نمی کردند، علائم بیشتری داشتند، بنابراین ما تصمیم گرفتیم میزان آلودگی پروبیوتیک به گلوتن را آزمایش کنیم.
بیشتر پروبیوتیک هایی که مثبت اعلام شدند، میزان گلوتن آنها کمتر از 20 بخش در هر میلیون بود، و توسط سازمان FDA (اداره مواد غذایی و دارویی آمریکا) فاقد گلوتن در نظر گرفته می شوند.
در هر حال، چهار نوع از این پروبیوتیک ها (18 درصد) حاوی مقدار زیادی از گلوتن بودند.
بیشتر از نیمی از این پروبیوتیک های بررسی شده، روی بسته بندی خود ادعا کرده بودند که بدون گلوتن هستند. دو نوع از آنها که توسط سازمان FDA تایید نشده بودن هم این برچسب را داشتند!
پیتر گرین (یکی از نویسنده های این تحقیق) می گوید: ظاهرا برچسب این محصولات باعث نمیشود که به فاقد گلوتن بودن آنها اعتماد کرد. این یک خطر بالقوه برای بیماران و باعث نگرانی ماست.
بنجامین لبوول می گوید: بیشتر افراد مبتلا به بیماری سلیاک که بیشتر از 10 میلی گرم گلوتن در روز دریافت کنند، درد و آسیب بیشتری در روده را تجربه خواهند کرد. این یافته ها نگرانی در این باره را بیشتر می کند.
این تحقیق اخیرا در گردهمایی «هفته بیماری دستگاه گوارش» در شهر واشنگتن دی سی ، ارائه شده است.
این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع (hiDoctor.ir) مجاز می باشد.