همه کسانی که رژیم کاهش وزن می گیرند، می دانند که باید مقدار غذای مصرفی خودشون رو کاهش بدهند اما اینکه چقدر از غذا رو کم کنند و چگونه این کاهش رو اعمال کنند، در افراد مختلف و در رژیم های مختلف، متفاوت است. تحقیقات نشان می دهند که نخوردن وعده های غذایی به منظور کاهش وزن، نه تنها کمکی به کم کردن وزن نمی کند بلکه به افزایش تجمع چربی در ناحیه شکم، منجر می شود. اما مشکل به همینجا ختم نمی شود. با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا از خطر اصلی حذف وعده های غذایی، مطلع شوید.
نخوردن وعده های غذایی به افزایش مقاومت به انسولین منجر می شود. به همین علت هم متخصصین تغذیه به افراد توصیه می کنند که تعداد وعده های غذایی رو افزایش بدهند و در عوض حجم وعده ها رو کمتر کنند اما به هیچ وجه از خوردن وعده ها و به خصوص وعده های اصلی غذا مثل شام یا صبحانه، پرهیز نکنند.
وقتی که از خوردن غذا اجتناب می کنیم، مقدار انسولین و قند خون دچار نوسانات زیادی شده و بدن ما به جای اینکه چربی رو بسوزاند و از دست بدهد، اون رو در خود ذخیره می کند. در صورت نخوردن وعده های غذایی، در روزهای اول وزن کم می کنیم و اینطور به نظر می رسد که روش موفقیت آمیزی رو در پیش گرفته ایم اما با گذشت زمان، نه تنها وزنی که کاهش پیدا کرده بود، بازگشت پیدا می کند بلکه تراکم چربی در ناحیه شکم، افزایش می یابد. اما اونچه که باعث نگرانی ما از وجود چربی اضافی در ناحیه شکم می شود، ظاهر نامناسب و ناخوشایند اون نیست بلکه نقش چربی اضافی این ناحیه در بروز بیماری های خطرناکی مثل دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی می باشد.
تحقیقات نشان می دهند که اگر دو نفر رو نظر بگیریم که یکی از اونها وعده های غذایی رو حذف می کند و دیگری این کار رو نمی کند و هر دو نفر هم وزن یکسانی داشته باشند، مقدار چربی شکم در فرد اول بیشتر از فرد دوم است. همچنین، نخوردن وعده های غذایی باعث می شود که خوراکی ها و مواد غذایی ناسالم برای ما جذاب تر به نظر برسند. به این ترتیب، با حذف وعده های غذایی، بدن رو از دسترسی به مواد مغذی لازم و ضروری، محروم می کنیم.
پس به هیچ وجه وعده های غذایی رو حذف نکنید بلکه حجم وعده رو کم کنید. اگر هم سهواً در یک وعده دچار پرخوری شدید، لازم نیست که برای جبران از وعده بعدی صرفنظر کنید بلکه وعده بعدی رو به همان میزان که برنامه کاهش وزن شما تعیین نموده است، مصرف کنید.
منبع : yeka.ir