در فصل بهار زمان فصل کنگر است و خیلی زود تمام می شود این سبزی کالری خیلی کمی دارد و برای کسانی که می خواهند لاغر شوند ایده آل است. هر ۱۰۰ گرم آن فقط ۴۷ کیلوکالری انرژی دارد. فیبر موجود در کنگر هم بسیار بالا است و هر ۱۰۰ گرم آن حدود ۵.۴ گرم فیبر دارد و میتواند نزدیک به ۱۴ درصد از نیاز بدن به فیبر را تامین کند. فیبرغذایی موجود در کنگر میتواند باعث کاهش سطح چربی بد خون بشود و خطر ابتلا به سرطان کولون را هم کاهش دهد. محققان بر این باورند که سزکوییترپن و سینارین موجود در کنگر باعث تنظیم چربی خون و افزایش دفع کلسترول از صفرا میشوند و به این ترتیب، کلسترول کل خون را پایین میآورند. کنگرِتازه منبع بسیار خوبی برای دریافت اسیدفولیک هم بهحساب میآید. هر ۱۰۰ گرم آن، حاوی ۶۸ میلیگرم از این ویتامین بسیار پرخاصیت است. مصرف کنگر برای دریافت فولیک اسید به خانمهای باردار هم توصیه میشود تا از اختلال لولههای عصبی جنین آنها پیشگیری شود. ویتامینهای C و K هم به وفور در این سبزی بهاره پیدا میشوند. ویتامین K و منابع غذایی حاوی آن در درمان بیماری آلزایمر نقش به سزایی دارند. ویتامینهای گروه B، پتاسیم، آهن، مس، فسفر، کلسیم و منگنز هم به وفور در کنگر پیدا میشوند. مس موجود در آن میتواند کمک بزرگی برای تولید سلولهای قرمز خونی باشد.
منبع : www.salamdr.com