کلسترول ترکیبی ضروری برای کارکرد بهتر ارگانهاست اما وقتی از حد مشخصی فراتر میرود میتواند مشکلساز شود. با افزایش کلسترول در خون، این ترکیب اکسید میشود و پلاکهایی تشکیل میدهد که میتواند باعث گرفتگی عروق شود. برخی مواد غذایی خاصیت ضدکلسترولی دارند. برخی از این مواد را که به شما کمک میکند تا کلسترول خونتان را کاهش دهید معرفی میکنیم.
برخلاف تصور عامه مردم اگر کلسترول دارید نباید به مصرف مواد غذایی چرب پایان دهید. کافی است در مصرف چربیهای اشباع زیادهروی نکنند و به جای آنها از چربیهای غیراشباع که در روغن آفتابگردان، زیتون، روغن کلزا، بادام، ذرت و سویا موجود است مصرف کنید. مصرف ماهیهای چرب مثل سالمون، تن، ساردین یا دانههای گیاهی هم خوب است. برخی میوه و سبزیجات نیز کلسترول خون را پایین میآورند که از آن جمله میتوان به نخود سبز، پیاز، سیر، ذرت و هویج و غلات کامل اشاره کرد. برخی میوهها نیز به دلیل آنتیاکسیدان سرشاری که دارند از اکسیداسیون کلسترول در خون پیشگیری میکنند. از آن جمله میتوان به سیب، گلابی، موز، خرما، انجیر و زردآلو اشاره کرد.
منبع : www.salamdr.com