سیگار از قدیم الایام عامل انواع بیماری های ریوی و تنفسی بوده است مهمترین عوارض کشنده سیگار ابتلا به سرطان های مختلف از جمله سرطان ریه است!
یک فوق تخصص ریه انسداد ریه، کاهش عملکرد ریه، برونشیت مزمن و سرطان ریه را از مهمترین عوارض تنفسی استعمال سیگار عنوان کرد.
سیدوحید جاسمی اظهار کرد: حداقل عوارض سیگار این است که موجب کاهش عملکرد ریه میشود. افراد سیگاری در سنین بالا نسبت به سایر افراد از مشکلات ریوی بسیاری برخوردارند و عملکرد ریه آنها بسیار پایین میآید.
وی با اشاره به دخیل بودن سیگار به عنوان یکی از فاکتورهای اصلی در بروز انواع سرطان، اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجام شده سیگار یکی از عوامل اصلی در بروز 80 تا 90 درصد موارد سرطانهای ریه است.
جاسمی خاطرنشان کرد: عوارض عنوان شده در سیگار بسته به مدت و شدت مصرف متفاوت است و قطعا هر چه مدت بیشتری سیگار در حجم بالا مصرف شود، عوارض آن شدیدتر و بیشتر خواهد بود.
این فوق تخصص ریه یادآور شد: این عوارض تنها در مورد سیگار مطرح نیست، بلکه انواع مواد دخانی و بویژه قلیان نیز همه عوارض گفته شده در مورد سیگار را در شدت بالاتری دارند.
وی اظهار کرد: علاوه بر بالا بودن میزان عوارض در قلیان نسبت به سیگار، مشکل دیگری که در زمینه قلیان وجود دارد این است که با توجه به استفاده از آب در مصرف قلیان این آب با مواد سرطانزا در توتون قلیان ترکیب شده و به آب آلوده تبدیل میشود و این امر زمینه ابتلا به انواع بیماریهای عفونی و تنفسی را برای مصرف کننده ایجاد میکند.
جاسمی در ادامه ترک سیگار را یک پروسه ترکیبی دانست و اظهار کرد: در اینگونه موارد علاوه بر مراجعه به مشاور و ایجاد آمادگی روانی برای ترک سیگار، باید از داروهای ترک سیگار نیز استفاده شود.
به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در صورتی که برونشیت مزمن در فرد سیگاری ایجاد نشده و مدت زیادی از مصرف سیگار نگذشته باشد، با ترک سیگار در همان سال اول عوارض سیگار برگشته و طی دو تا سه ماه اول عملکرد ریهها به حالت طبیعی بازمیگردد.
جاسمی اظهار کرد: چنانچه مصرف سیگار برای مدت طولانی انجام شده باشد و عوارضی مانند برونشیت مزمن در فرد ایجاد شده باشد، متاسفانه با ترک سیگار این عوارض قابل بازگشت نیست.
وی افزود: اما چنانچه فرد مدت طولانی سیگار مصرف کرده، اما عوارضی مانند برونشت مزمن و سرطان ریه در او ایجاد نشده باشد، با ترک سیگار عوارض از بین رفته و فقط کمی مشکل عملکرد ریه در فرد باقی خواهد ماند.
منبع: ایسنا