perfumes-set

عطر سازی که هنر  درست کردن عطر است  در منطقه بین النهرین بوجود آمده است و سابقه آن به ۲۰۰۰ سال قبل برمیگردد. در آن زمان عطرها  بیشتر از ادویه هایی (مانند گشنیز )،مغز بادام ، ترنج و گیاهان و برگ های مختلف ساخته می شد.  صنعت عطر سازی در تمدن های کهن بین النهرین و مصر آغاز شد و بعد ها در رم و ایران تکامل یافت ، با وجود این پیشرفت ها عطرسازی سنتی هندوستان – که بیشتر رایحه هایش بر اساس بخور بود – همچنان ادامه داشت .قدیمی ترین عصاره گیری از گل سرخ در کتیبه ای هندی ثبت شده و در کتیبه ای دیگر به نام Harshacharita – که مربوط به قرن هفتم بعد از میلاد می باشد – نیز به استفاده از رایحه ی عود اشاره شده است.

 

خیلی جالب است که بدونین درهمان روزهای اولیه ساخت عطر مصری ها از گلها برای ساخت عطر استفاده نمی کردند واستفاده از گلها برای ساخت عطریات و رایحه های خوش بو برای اولین بار توسط دانشمندان ایرانی ابتکار شد؛ ایرانی ها در اولین نوبت از گل رز برای ساخت عطر استفاده کردن ،این عصاره درجا بین استفاده کننده گان عطر و ادکلن سرو صدا بلند کرد ،علت آن هم گیرایی و ظرافت این رایحه طبیعی بود و اینکه تا آن زمان هیچ وقت از گل ها برای ساخت عطریات استفاده نشده بود.

 

به هر حال امروزه با تجاری شدن تولید عطر و گسترش تکنولوژیی ،تکنیک های تولید عطر و ادکلن به طور قابل ملاحظه ای تغییر کرده است و ساخت وطراحی عطر به شغلی که نیاز به دانش و تجربه ای گسترده دارد تبدیل شده است .

اگر چه اکثر سازندگان عطر و ادکلن دوست ندارند راز های پشت عطرشون فاش شود اما مطمئنیم که در ساخت این مواد از منابع مختلفی استفاده می شود که شامل گیاهان (گل ها ،میوه ها ،برگ ها،دانه های گیاهی ، صمغ های گیاهی و …) حیوانات (مشک ،موم عسل ،مشک زباد،… ) و منابع مختلف طبیعی است .

امروزه همچنین علم پیدایش و اصلاح گیاهان توسط تولید کنندگان عطر مورد استفاده قرار می گیرد و خیلی غیر عادی نیست که بفهمیم که سازندگان و طراحان عطر از چه منابع مصنوعی برای ساخت عطرشون استفاده می کنند .با توجه به اینکه تعداد خیلی کمی از سازندگان ادکلن هستند که از مواد مصنوعی برای ساخت محصولاتشون استفاده می کنند اما این شرکتها بین دوستاران عطرها معروف شده اند .

اگر چه روش های مختفی برای ساخت عطر ها وجود دارد و هر عطر سازی روش خاصی را برای ساخت ایده و سبک خودش انتخاب می کند اما قسمت عمده و پایه این فرایند ها کماکان مشابه است .

اولین قدم شامل فهمیدن دسته بندی و تفکیک عناصر مختلف موجود در روغن عطر است .این عناصر به طوراساسی به چهار دسته بر اساس نقشی که بازی میکنن که شامل رایحه های اساسی ، تعدیل کننده ها ، آمیزنده ها ،ثابت کننده ها است تقسیم می شوند؛ و خود عناصر اساسی را می توان به خوبی به سه دسته عناصر اصلی ، عناصر میانی ، عناصر پایه ای عطر و ادکلن تقسیم کرد .

در قدم بعدی این روغن خاص با آب و اتیل الکل مخلوط میشن و حداقل تا دو هفته درون تانکر های ویژه نگهداری میشه ودر موقع خروج از آنها روسوبات آن به خوبی فیلتر می شوند . البته باید اشاره کرد که امروزه بیشتر دستگاه ها و واحد های تولید عطر ترجیح میدهن به جای تولید محصولات مختلفشان از پایه به خاطر مزایای زیاد آن و صرفه اقتصادی عطرهایی با ترکیبات اولیه ثابتی تولید کنند.

گاهی اوقات کارشناسان عطر و ادکلن از تکنیک مهندسی معکوس برای شناسایی مواد طبیعی عطر و ادکلن استفاده می کنن البته بجز مواردی که ترکیبات بسیار پیچیده هستند .با این حال خیلی از روشهای (GC/MS) بر پایه همین اصل استوار است ؛همین طور مصرف کنندگان و خریداران عطر و ادکلن به خوبی رقیبان شرکت های تجاری از این روش برای پی بردن به ساختار درونی این ادکلن ها از این تکنیک استفاده می کنند .

صنعت تولید عطر و ادکلن یکی از بزرگترین فعالیتهایی است که به نیرویی کار متخصص و دستگاههای جدید تولید عطر نیاز دارد . یکی از مشخصات شگفت انگیز این صنعت نگهداری راز کار است و کار سخت برای خلق یک رایحه است .در نتیجه هر شیشه حاوی عطر در برگیرنده ترکیب منحصر به فرد آن است .پس بار دیگر که شما یک عطر را روی خودتان اسپری می کنید به خاطر بیاورید کار سختی که یک طراح برای آن انجام داده تا شما یک روز کامل خوش بو باشین.

منبع: پرفیوم نیوز