مطالب زیادی در مورد عوارض کفش های پاشنه بلند برایتان قرار داده ایم که این مطلب نیز تاکیدی بر دیگر گفته ها در باره عوارض این قبیل کفش هاست.
– کفش پاشنه بلند؛ تکمیل کننده یک پوشش ایده آل و شیک برای خانم ها. به نظر می رسد همین یک جمله کافی باشد تا بسیاری از زنان به جمع شیفتگان کفش های پاشنه بلند بپیوندند. اما این کفش های دلفریب جز اینکه به زیبایی ظاهری کمک می کنند چه ویژگی دیگری دارند؟ آیا پوشیدن آنها در سلامت پاها نقشی دارد؟
کفش های پاشنه بلند جزء جدایی ناپذیر زندگی بسیاری از زنان است، کفش هایی که نه تنها به بلندی قد کمک می کنند بلکه اندام را نیز لاغرتر نشان می دهند. اما این تنها آن چیزی است که در اولین نگاه به چشم می آید و کفش های پاشنه بلند با خود تبعاتی عمیق تر از این به همراه دارند. تبعاتی که اگر جزء استفاده کنندگان دائمی آن باشید خیلی زود دامن گیرتان می شود، به همین دلیل زنانی که اغلب کفش پاشنه بلند به پا دارند پس از مدتی متوجه عدم تعادل در پاهایشان می شوند. علیرغم اینکه کفش های پاشنه بلند در ابتدا موجب تقویت عضلات اطراف مچ پا می شوند، ولی بعد از گذشت نزدیک به سه سال موجب تسلط برخی عضلات و ضعیف شدن باقی عضلات می شوند در نتیجه احتمال رگ به رگ شدن پا را افزایش می دهند.
از آنجایی که کفش های پاشنه بلند زیبایی غیر قابل انکاری دارند و در برخی موقعیت ها پوشیدن آنها ضروری است، بسیاری از زنان از تأثیر مخرب آنها بر تعادل بدن آگاهی ندارند. از همین رو، بسیاری از حوادث از قبیل افتادن ناگهانی یا رگ به رگ شدن مچ پا ناشی از همین عدم توانایی در حفظ تعادل است. علاوه بر این کمر دردهای مزمن و الگوی نامناسب راه رفتن از دیگر عوارض پوشیدن کفش های پاشنه بلند است. البته برای جلوگیری از تشدید چنین عوارضی می توان برخی از تمرینات تقویت غضله مچ پا را انجام داد. به عنوان مثال: نشستن روی صندلی بدون کفش و در همان حال بلند کردن پاها و نگه داشتن آنها در چند ثانیه می تواند به قوی تر شدن عضلات پا کمک کند. بنابراین، اگر با وجود تمام معایبی که کفش پاشنه دارد باز هم نمی توانید از آن دل بکنید نرمش های تقویت عضلات پا را جدی بگیرید، در غیر این صورت به زودی برای درمان باید دست به دامان پزشکان شوید.
منبع دیلی میل