وجود فیبر در رژیم غذایی به ویژه فیبری که در غلات وجود دارد، ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را کم میکند.
محققان در نروژ با مقایسه رژیم غذایی 2 گروه متوجه شدند، کسانی که روزانه بیش از 26 گرم فیبر مصرف میکنند، در مقایسه با آنهایی که کمتر از 19 گرم فیبر دریافت میکنند، تا 18 درصد کمتر در خطر ابتلا به دیابت نوع دوم هستند.
کارشناسان معتقدند، فیبر موجود در غذا میتواند کمک کند تا افراد وزن متعادلی داشته باشند و در نتیجه خطر ابتلای آنها به دیابت کاهش بیابد ولی در این بین، فیبر موجود در غلات از همه بهتر است.
فیبر موجود در میوه اگرچه بسیار مفید است اما در مقابل دیابت کاری از آن ساخته نیست. در مقابل، غلات سبوس دار و غذاهایی که با غلات درست میشوند مثل فرنی، قادر هستند با خطر ابتلا به دیابت مبارزه کنند.
2 برش نان سبوس دار حدود 3 تا 4 گرم فیبر دارد در حالی که 2 برش نان سفید حدود 3/1 گرم فیبر دارد.
داشتن یک زندگی کم تحرک و بدون ورزش و خوردن غذاهای ناسالم از دلایل عمده ابتلا به دیابت نوع دوم هستند.
نتیجه این تحقیق در مجله «Diabetologia» منتشر شده است.
منبع : www.salamaneh.com