واریس + یبوست

در این بخش برای درمان بیماری وا ریس میپردازیم که مشکل بسیاری از ا فراد است. غذاهایی وجوددارد که از واریس پیشگیری میکند و اگر در فردی وجوددشته باشد تا حدی جلوی آن گرفته می شود . خوردن میوهایی مانند مانند برگه‌های آلو، هلو، زردآلو و انجیر را در میان وعده‌های غذایی برای رفع یبوست و کاهش فشار بر دستگاه گوارش و در نتیجه کنترل واریس بسیار موثر است

مصرف سبزی‌های تازه دارای برگ‌های سبز و رنگی مانند کلم، کاهو، اسفناج، هویج، گوجه‌فرنگی و انواع فلفل دلمه‌ای به دلیل دارا بودن فیبر فراوان از بروز یبوست و ابتلا به واریس پیشگیری می‌کند.

فوق‌تخصص قلب و عروق گفت: افزایش فشار بر دستگاه گوارش بر اثر ابتلا به یبوست یکی از علل به وجود آورنده بیماری واریس است بنابراین پیروی از رژیم غذایی سالم پیشگیری‌کننده از یبوست می‌تواند تا حد زیادی از بروز این بیماری جلوگیری کند.

دکتر مهرداد اقدسی اظهار داشت: یبوست فشار وارد بر سیاهرگ‌های ساق پا را افزایش می‌دهد و منجر به تشکیل واریس می‌شود؛ رژیم غذایی غنی از فیبر سبب کاهش یبوست و پیشگیری از بروز واریس به ویژه در افرادی که به صورت ژنتیکی دارای استعداد ابتلا به این بیماری هستند، می‌شود.

وی گفت: برای پیشگیری از یبوست به ویژه در وعده صبحانه مصرف غلات و نان سبوس‌دار توصیه می‌شود؛ این غلات غنی از فیبر نامحلول، آب را در خود نگه می‌دارد و سبب خروج راحت‌تر مدفوع از دستگاه گوارش می‌شود. اقدسی ادامه داد: افزایش دریافت فیبر در رژیم غذایی باید همراه با افزایش دریافت آب باشد؛ بنابراین افراد برای پیشگیری از ابتلا به واریس در کنار مصرف مواد فیبردار باید روزانه دستکم 6 لیوان آب بنوشند.

وی گفت: مصرف سبزی‌های تازه دارای برگ‌های سبز و رنگی مانند کلم، کاهو، اسفناج، هویج، گوجه‌فرنگی و انواع فلفل دلمه‌ای به دلیل دارا بودن فیبر فراوان از بروز یبوست و ابتلا به واریس پیشگیری می‌کند.

اقدسی در مورد زنان باردار اظهار داشت: زنان باردار به دلیل افزایش سطح هورمون پروژسترون که انقباضات روده بزرگ را آهسته می‌کند، بیشتر در معرض ابتلا به یبوست هستند از طرف دیگر افزایش وزن آن‌ها نیز این احتمال را شدیدتر می‌کند، بنابراین زنان باردار باید به مصرف مقدار کافی از این دسته از مواد غذایی توجه ویژه داشته باشند.

 

اقدسی یادآور شد: مصرف نکردن برخی مواد غذایی در کاهش احتمال ابتلا به واریس موثر است. به عنوان مثال کاهش مصرف انواع روغن‌ها، کره، بیسکویت، کیک و شیرینی‌های خامه دار و شکلات به دلیل این که سرشار از چربی است و احتمال افزایش وزن و واریس وریدی را می‌دهد، در این زمینه موثر است.

به گفته وی همچنین غذاهایی که به طور طبیعی سبب بروز یبوست می‌شود باید به میزان کمتر و یا به صورت ترکیبی همراه با غذاهای ملین مصرف شود.

منبع-پارسی طب