از بدو تولد انسان تا اخرین لحظه عمر ضمیر ناخود آگاه به صورت خود کار و مستمر در تمام حالات و شرایط مختلف زندگی انجام وظیفه می کند . از راه های تقویت تمرکز انجام تلقینات مثبت و سازنده به ضکمیر ناخود اگاه می باشد . بدهی است که انسان به هر میزان که در تقویت قدرت تمرکز ذهن موفق شود به همان درجه ارامش موفقیت فردی اجتماعی شخصیت آدمی از حیث معنوی و مادی رشد ارتقا و تعالی می یابد .
از جهت تقویت تمرکز فکر باید در انجام کارهای خطیر و مبهم ابتدا ز مراتب پایین تر و کوچک تر آغاز کنیم تا موفقیت و پیروزی ملموس محسوس و شعف آور باشد و از طرفی اعتماد بنفس بیشتر برای تقویت تمرکز فکر ایجاد می گردد . از طرفی نباید به ناکامی ها و شکست ها فکر و ذهن خود را معطوف کرد بلکه باید به موفقیت هل ولو کوچک توجه و تمرکز کرد .
بر انگیختن احساسات نشاط و سلامتی و اعتماد بنفس موجب ایجاد آرامش و تمرکز فکری بهتری خواهد شد و بالعکس احساس افسردگی و ناخوشی و ضعف اعتماد بنفس موجبات آشفتگی و عدم تمرکز را فراهم می سازد .
هرگز نباید بخود القایات افکار منفی مبنی بر داشتن احساس ضعف یا عدم تمرکزی کنیم زیرا ما بر اثر این تلقینات سیاه و مخرب موجبات تخریب اعتماد بنفس و در نتیجه تشتت پراکندگی فکری و حواس پرتی را فراهم می سازد . بالعکس باید احساس نشاط و تمرکز را به خود همواره تلقین کنیم