P_eczema1

درباره آلرژی و حساسیت های مختلف غذایی کودکان چه میزان اطلاع دارید و اطفال معمولا نسبت به چه مواد خوراکی آلرژی بیشتری دارند؟

همه انسان‌ها دوست دارند که در مورد غذاها، طعم‌های مختلف را امتحان کنند. به هنگام کودکی اگر رژیم غذایی سالم و متنوع داشته باشیم. در بزرگسالی نیز این عادت با ما می‌ماند. ممکن است علی‌رغم تمام تلاش‌های شما برای داشتن یک برنامه غذایی متنوع برای کودک، او به یک غذای خاص علاقه‌ نشان دهد یا اینکه میل و اشتهایش برای خوردن غذاهایی که تهیه می‌کنید، در حال نوسان باشد. گاهی اوقات با کمی خلاقیت می‌توان اشتهای کودکان را تحریک و آنها را تشویق به امتحان کردن غذاهای جدید کرد.

کودکان نوپا
در این مرحله از رشد، احساس فردیت در کودکان افزایش می‌یابد. از نظر جسمی به هماهنگی بیشتری می‌رسند و شخصیت و خلق و خوی مستقلی پیدا می‌کنند و این خلق و خو را به هنگام غذا خوردن نیز بروز می‌دهند. کودک دو ساله شما، دائماً در حال فعالیت و جنب‌وجوش است و برنامه روزانه شلوغی دارد؛ به همین دلیل لاغرتر هم می‌شود. او به انرژی زیادی نیاز دارد تا بتواند به فعالیت‌هایش ادامه دهد. غذاهای او باید پر انرژی و سرپایی و متناسب با معده کوچک او باشند.

کودکان بد غذا
یکی از مراحل به نمایش گذاشتن حس استقلال خواهی در کودکان، امتناع از غذا خوردن است. گاهی اوقات کودکان طی دوره‌های خاص فقط چند غذای خاص را می‌خورند و از خوردن سایر غذاها امتناع می‌ورزند اگر کودک شما دائماً از خوردن یک غذای خاص خودداری می‌کند، باید قبول کنید که او آن غذا را واقعاً دوست ندارد. گاهی اوقات بهترین کار این است که به خواسته‌های کودک خود اهمیت دهید؛ چرا که حتی بزرگ‌ترها نیز برخی غذاها را دوست ندارند.

تشخیص لجبازی کودکان از دوست نداشتن یک غذای خاص، بر عهده مادر است. روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان آن غذاهای خاص را به کودک خوراند. مثلاً گوشت را که معمولاً کودکان میلی به آن ندارند، می‌توان از طریق چرخ کردن و به صورت کوفته قل‌قلی در آوردن به آنها داد. البته گاه امتناع از غذا خوردن موفق‌ترین راه برای جلب توجه است و جنجال درست کردن در این هنگام بدترین کار ممکن می‌باشد.

به خاطر داشته باشید که کودک شما در مرحله‌ای از رشد قرار دارد که همراه با بدخلقی است و در اثر کوچک‌ترین سرخوردگی دچار خشونت و ناراحتی می‌شود. راه‌های مختلفی برای ترغیب آنها به غذا خوردن وجود دارد؛ مثل صرف جمعی غذا، تغییر محل غذا خوردن و … برای وادار کودک به خوردن غذا، از رشوه دادن به او خودداری کنید. نه کودک را تحت حاکمیت خود را در آورید و نه تحت حاکمیت کودک در آیید.

خونسرد باشید
هر چقدر هم که عادات تغذیه‌ای کودک شما غیر منطقی به نظرتات برسد، باز هم خونسردی خود را حفظ کنید و به هیچ وجه واکنش تندی از خود نشان ندهید. هدف شما این است که به او کمک کنید کم‌کم به صورت عادی با خانواده غذا بخورد. به کودک خود فشار وارد نکنید تا حتماً غذاهایی را که تهیه کرده‌اید، بخورد. ایجاد تنش شما را از هدف‌تان دورتر می‌کند. برخی از کودکان باعث لبریز شدن کاسه صبر پدر و مادر می‌شوند. تنها راه مقابله با این مشکل، خودداری از عصبانیت است. در چنین مواقعی غذا را از جلوی کودک بردارید و به نحوی احساس گناه به او القا کنید.

کودک سالم