اگر به شعله شمعی ( به فاصله یک کتری ) نگاه کنید وذهن خود را متمرکز کنید به محض اینکه هر بار حواستان بجای دیگر منحرف شد باید مجددا حئاس و فکر خود را سریعا به حالت اول به شعله شمع متمرکز سازید . این تمرین باید تکرار شود
لحظاتی نگاهتان را به شعله شمع تمرکز دهید و در همان حالت چشمان خود را ببندید و تصویر شعله شمع را عینا در ذهن خود مجسم کنید.
به معنی اسامی و صفات در نوشتار توجه و تمرکز کنید . مثلا کلمه ظالم و سم و بی عدالتی و بدی است و برعکس عادل بیانگر عدالت و رافت و مهربانی است . با توجه به این که اسامی و صفات بصورت عینیت ملموس نیست بهتر است که ظالم را به کسی که مصداق عینی دارند مثل صدام و یا عادل را به شخصی که عدالت گستر است نسبت دهید .
اگر بتوانیم در ذهن خود تصویر روشن کامل و طبیعی و سوژه مورد نظر را تجسم نماییم بدیهی است که در حال تفکر واقعی هستیم لکن اگر ذهن خالی از تصویر بود به معنای حواس پرتی اتلاف وقت و انرژی است .
در هنگام مطالعه و یا انجام هر کاری غالبا ذهن و حواس انسان به مسایل دیگر منحرف می شود و یا در زمانی که شما بجای این که به سخن مخاطب گوش فرا دهید ناخود آگاه به چهره او خیر شده و زل می زنید لکن ذهن و فکر شما در جای دیگر سیر و سلوک می کند لذا برای تمرین و تقویت فکر تلاش کنید هر چه بیشتر علاقه و هیجان خود را نسبت به سوژه مورد نظر از نظر کمی و کیفی تقویت و تحکیم بخشید تا بدین وسیله ذهن متمرکز آن شود و رغبتی به رفتن به جای دیگر نداشته باشد.
اگر روش تند خوانی را تمرین کنید و سرعت مطالعه را به همان نسبت بیشتر کنید طبعا ذهن فرصت گریز و منحرف شدن را کمتر پیدا می کند لذا درجه تمرکز ذهن بیشتر می شود . برای مطالعه کتاب یا هر نوشتاری ابتدا یک نگاه کلی به تمامیت متن صفحه می اندازیم گویی این که با عدسی چشمان خود یک عکس شفاف می گیریم و سپس کنجکاوانه اطلاعات سطحی و مختصر را دریافت می کنیم که اصل مطلب چیست آنگاه در مرحله بعد سطر تند خوانی را اعاز می کنیم و زیر جملات مهم خط می کشیم یا علامت می زنیم .
تمرین تمرکز فکر بتا شعله شمع
۱۷ خرداد ۱۳۹۴ ۱۷:۳۱