پتاسیم یکی از الکترولیت ها با بار مثبت است و تقریبا به طور کامل در داخل سلول های بدن ما جریان دارند. پتاسیم برای کارکردهای عضلانی، از جمله قلب مهم است، و در کلیه ها ذخیره میشود.نشانه های عصبی نظیر سوزن سوزن شدن، بی حسی می تواند از کمبود پتاسیم باشد . علائم گوارشی مانند تهوع، استفراغ، دل درد و نفخ نیز امکان پذیر است. برخی دیگر ممکن است یبوست داشته باشند. تپش قلب و ضربان قلب نامنظم نیز میتواند رخ دهد، اما در قلب این مشکل جدی تر است .
فاطمه حسینی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت:برخی از مواد غذایی كه حاوی پتاسیم هستند برای سلامتی فرد بسیار مفید است و با مصرف داروهای پتاسیم دار می توانند از افزایش فشار به شدت پیشگیری كنند.
وی افزود: پتاسیم در كنترل میزان آب و حفظ تعادل مناسب اسید و باز در بدن نقش مهمی داشته و تعادل املاح و الكترون ها در بدن توسط این ماده معدنی حفظ می شود.
وی خاطرنشان كرد: كمبود پتاسیم در بیمارانی همچون قلبی و عروقی بسیار خطرناك است و افت بیش از حد پتاسیم در بدن قادر است كه مشكلات قلبی و عروقی را در فرد پدیدار كند.
وی عنوان كرد: افراد بایستی منابع مناسبی كه سرشار از پتاسیم است همچون موز، سیب زمینی، گل كلم، كلم بروكلی، قارچ، انجیر و آلو را در برنامه غذایی خود قرار دهند چرا كه این مواد موجب تأمین نیاز بدن به پتاسیم می شود.
حسینی یادآور شد: فقر پتاسیم به پوست آسیب های جدیدی وارد می كند و از علائم مهمی كه سلامتی فرد را به خطر می اندازد، خستگی بدن، ضعف عضلانی، یبوست، ضربان غیر طبیعی قلب، افت كاركرد كلیه و مشكلات تنفسی می شود.
وی اذعان داشت: پتاسیم به ذخیره سازی قند خون بدن كمك مهمی می كند و در صورتی كه این ماده به بدن به طور مناسب نرسد فرد دچار ضعف ماهیچه و احساس خستگی بیش از حد می شود.
وی در خاتمه گفت: پتاسیم همچنین برای سلول های عصبی، دستگاه گوارش، دریچه های قلبی و كاركرد كلیه ها بسیار ضروری بوده و افراد بایستی مواد غذایی كه سرشار از پتاسیم هستند را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
منبع- پارسی طب