نمونه هایی از رژیم فاقد گلوتن که بیمار مبتلا به سلیاک می تواند از آن ها استفاده نماید را برای شما ذکر می کنیم :
– آشامیدنی ها: چای ، آب ، شیر بدون چربی و یا کم چرب و نوشابه های غیر الکلی.
– نان ها، غلات و حبوبات: نان ذرت یا تهیه شده با آرد ذرت، بلال، سیب زمینی، برنج، عدس، لوبیای قرمز، انواع حبوبات به صورت کامل.
– پنیر و تخم مرغ: پنیر کم چرب و پاستوریزه و تخم مرغ به هر شکل.
– دسرها: بستنی، ژلاتین ساده یا با میوه و دسرهای تهیه شده با آرد ذرت.
– میوه و سبزی: میوه به صورت پخته و تازه، سبزی های پخته یا کنسرو شده، آلو و گوجه و عصاره آن ها.
– گوشت: انواع گوشت های بی چربی و یا کم چرب به صورت کباب شده یا بخارپز، ماهی و مرغ.
– سوپ: انواع سوپ های تهیه شده از سیب زمینی، آرد برنج و ذرت.
– آجیل: بادام، پسته، گردو، فندق، آفتابگردان و به طور کلی تمام آن ها.
– روغن: روغن ذرت، زیتون، آفتابگردان، بادام زمینی، روغن مایع.
– سایر موارد: عسل، مربا، مارمالاد، شکر، شربت ها، سس های ساده و مخلوط نشده با آردهای غیرمجاز.
– نکته: در میان انواع تنقلاتی که از غلات تهیه شده اند، برشتوک به دلیل اینکه از ذرت تهیه شده، مجاز است و چیپس در صورتی که عاری از غلات ممنوعه باشد مجاز است.
– لازم به ذکر است که خمیردندان Crest فاقد گلوتن است.
نسخه تغذیه ای برای بیماران سلیاک
۹ آبان ۱۳۹۲ ۲۲:۴۵
مطلب مفیدی بود .ممنونم از شما