وزیر بهداشت در سال 86 گفت: درمان و آموزش پزشكي در ژنو ساخت واكسن لشمانيازيس را مهمترين دستاورد ايران در اين زمينه دانست و اظهار داشت: اين واكسن در كشورمان ساخته شده و براي آزمايشات باليني آماده است.
به گزارش دکتر سلام به نقل از ایسنا، كامران باقري لنكراني در جشن سيامين سالگرد تشكيل TDR (برنامه ويژه آموزش و تحقيقات بيماري هاي گرمسيري) و افتتاح استراتژي چشمانداز 10 ساله TDR در ژنو افزود: واكسن نسل اول (ALM-BCG) از طريق كمك مالي به موسسه رازي توليد شد و از طريق حمايت انستيتو پاستور ايران، آنتي ژن تست لشمانياي پوست ساخته شده است و در ميان تقريبا 20 كشور و مراكز تحقيقاتي توزيع شده و TDR در حال برنامهريزي و آزمايشات ميداني وسيعتر از اين واكسن است و كمكهايي را در زمينه آموزش تجارت توليد موفق (GMP) همچنين توليد آنتي ژن الگوي لشمانيا (GP63) به كشورمان ارائه كرده است.
وي گفت: تمام اين فعاليتها با همكاري نزديك و مفيد بين TDR و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي انجام گرفته است و اين موفقيتها گواه زنده از شعار ظرفيت سازي و تحقيق TDR يعني يادگيري از طريق انجام دادن است.
دكتر لنكراني ضمن تشكر از حمايت TDR براي بيماري فراموش شده لشمانيازيس بر نقشهاي راهبردي توليت، توانمندسازي و تحقيق در زمينه اولويتهاي فراموش شده تاكيد كرد و گفت: ما از برنامه TDR انتظار داريم كه تريبون بيطرفانهاي را ايجاد كند كه تمام اعضا بتوانند در تمامي زمينهها بحث كرده و فعاليت ها را يكپارچه نمايند.
وزير بهداشت اعلام آمادگي كرد كه از طريق تريبون اطلاع رساني جهاني، اطلاعات خود را در باره نيازها، فرصتها و فعاليتها و تحقيقات بهداشتي در زمينه بيماريهاي عفوني در اختيار ديگران قرار دهد.
دكتر لنكراني ادامه داد: يكي از برتريهاي مهمي كه وزارت بهداشت كسب كرده اين است كه تحقيقات در كشور ما باعث پيشرفت سيستم مراقبت بهداشت اوليه و گسترش آموزش پزشكي در دانشگاهها و مراكز تحقيقات شده است.
وي همچنين اظهار داشت: در زمينه تحقيق درباره اولويتهاي فراموش نشده برنامهها در هر حوزه كاري را مورد مطالعه قرار داده و خواستار همكاري با TDR در بسياري از حوزهها منجمله لشمانيازيس هستيم.
وي در همين راستا اظهار داشت: به عنوان بخشي از تعهد كشورمان خوشحالم كه به استحضار برسانم كه ما از تاريخ 17-19 نوامبر، اجلاس مقدماتي وزارتي براي جلسه جهاني وزارتي 2008 در زمينه تحقيقات براي بهداشت را ميزباني ميكنيم. شركتكنندگان اين اجلاس، وزراي بهداشت يا نمايندگان آنها از كشورهاي عضو منطقه مديترانه شرقي، سازمان كنفرانس اسلامي و كشورهاي آفريقايي هستند. هدف اين جلسه تدوين مدارك و اسناد لازم براي انجام تحقيقات بهداشتي در منطقه مديترانه شرقي و كشورهاي شركتكننده ديگر است.
دكتر لنكراني در پايان سخنراني خود بر همكاري صميمي و نزديك كشورهاي عضو تاكيد كرد و بيان داشت: جنگ، گرسنگي و حتي اكثر بيماريها، حوادث طبيعي نميباشند لذا سيستمهاي بهداشتي در هنگام رويداد اين حوادث مخرب بايد گامهاي مناسبي بردارند.