نتایج یک تحقیق نشان داد که اضافه کردن تخم مرغ به سالادی که با انواع سبزیجات خام تهیه می شود، روشی موثر برای بهبود جذب کاروتئونیدها (مواد مغذی محلول در چربی) است که به کاهش التهاب هم کمک می کند.
واینه کمپل (استاد علوم تغذیه در آمریکا) می گوید: مصرف سالادی که با انواع سبزیجات رنگی تهیه شده است حاوی انواع خاصی از کاروتئونیدها از جمله بتا کاروتن، لوتین، لیکوپن و زئاکسانتین است.
چربی موجود در تخم مرغ ، جذب همه ی این کاروتئونیدها را افزایش می دهد.
یونگ یون کیم می گوید: بیشتر افراد در رژیم غذاییشان به اندازه کافی سبزیجات مصرف نمی کنند، و برخی افراد دیگر هم سالادشان را با سس هایی می خورند که چربی طبیعی کم یا حتی بدون چربی است.
کیم ادامه می دهد: ما متوجه شدیم افرادی که سلامتیشان را با کاروتئونیدها بهبود داده بودند، در واقع سبزیجات خام را با تخم مرغ پخته مصرف می کردند.
تخم مرغ ماده غذایی سرشار از مواد مغذی از جمله اسیدآمینوهای ضروری، اسیدهای چرب اشباع نشده و ویتامین های B است، و در صورت استفاده ارزش غذایی سبزیجات را بالا می برد.
در این تحقیق 16 شرکت کننده شروع به مصرف سالاد بدون تخم مرغ، سالادی با یک و نیم تخم مرغ و سالادی با سه تخم مرغ در زمان های مختلف کردند.
همه سه نوع سالاد با سه گرم روغن کانولا سرو شد. و دومین سالاد هم حاوی 75 گرم تخم مرغ نیمرو شده و سومین سالاد حاوی 150 گرم تخم مرغ نیمرو بود.
سالادی که حاوی سه عدد تخم مرغ بود در مقایسه با سالاد بدون تخم مرغ، باعث جذب 3.8 برابری کاروتئونیدها شده بود.
این تحقیق از تخم مرغ نیمرو استفاده کرد تا مطمئن شود که شرکت کنندگان هم زرده و هم سفیده تخم مرغ را به طور همزمان مصرف می کنند.
این تحقیق در مجله the American Journal of Clinical Nutrition به صورت آنلاین منتشر شده است.
این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع (hiDoctor.ir) مجاز می باشد