baby-and-doctor

شیر مادر می تواند کودک شما را دربرابر اضافه وزن و چاقی مزمن مصون نگه دارد و وزنی طبیعی ونرمال را برای آنان ایجاد کند.

 دانیل زمانفر امروز چهارشنبه 20 خردادماه در هشتمین همایش سراسری غدد و متابولیسم کودکان در ساری با ارائه مقاله‌ای اظهار کرد: در گذشته چاقی کودکان را از عوامل وراثتی می‌دانسته‌اند ولی بررسی‌ها نشان داده است تغذیه در ماه‌های اول تولد در چاقی و اضافه وزن در بزرگسالی بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

وی ابتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و دیگر بیماری‌ها را از خطراتی که افراد چاق در معرض آن خواهند بود دانست و گفت: اگر فرزندان کم وزنی داشته باشیم و اختلالات رشد به سمت چاقی تغییر کند خطرات بیماری‌های چاقی بروز خواهد کرد و فرد هر چه در طول زمان در معرض این اختلالات باشد زمان بروز مشکلات سریع‌تر خواهد بود.

وی دریافت کالری بیشتر به خصوص در زمان شیرخواری و تحرک کم در زمان کودکی را از عوامل چاقی عنوان کرد و ادامه داد: برای پیشگیری از چاقی باید از سنین کم شروع کرد، هر چند در زندگی امروزی فعالیت‌ها کم شده است اما با رژیم غذایی مناسب در سنین کم می‌توان از چاقی جلوگیری کرد.

این عضو هیات علمی با مقایسه شیر مادر و شیرخشک که پایه اصلی آن شیر گاو است، عنوان کرد: شیر مادر حاوی شش درصد پروتئین و 45 درصد هیدروکربنات است در حالی که شیر خشک حاوی 20 درصد پروتئین و 30 درصد هیدروکربنات است از این رو کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند کمتر وزن گرفته و 15 تا 20 درصد کمتر در معرض خطر چاقی قرار دارند.

وی با توصیه به اینکه در رژیم غذایی کودکان باید از پروتئین کم استفاده شود، گفت: پروتئین موجب تحرک انسولین در بدن شده و انسولین تسهیل کننده ساخت چربی در بدن خواهد بود.

(ایسنا)