کودکان با چه روش هایی نیاز خود به محبت را نشان می دهند و برخی رفتارهای آنان نشان دهنده چه مشکلی درون آن هاست؟
خدیجه باقرآبادی منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه هر انسانی نیاز به محبت و جلب توجه دارد و نیاز کودکان به آن بیشتر است، افزود: کودکان خصوصا در سن 8 ماهگی تا سه سالگی دوست دارند مورد توجه قرار گیرند. این توجه همواره مثبت نیست و بچهها حتی گاهی تلاش میکنند توجه منفی والدین مانند داد زدن و تنبیه کردن نیز جلب کنند.
این روانشناس تاکید کرد: کودکانی که اعتماد به نفس پایین دارند و توجه کافی از سوی والدین دریافت نمیکنند، بیشتر برای جلب توجه کردن تلاش میکنند.
باقرآبادی خاطرنشان کرد: جلب توجه معمولا در مهمانیها، در زمانی که پدر و مادر درگیر کاری هستند و یا سرشان شلوغ است و وقت نمیکنند به کودکشان برسند بیشتر خود را نشان میدهد.
وی با اشاره به شیوههای مختلف کودکان برای جلب توجه، عنوان کرد: گاهی کودک از روشهای مثبت استفاده میکند و گاهی از روشهای منفی مانند جیغ زدن، گریه کردن، شکلک درآوردن و کارهای نامناسب انجام دادن.
این کارشناس ارشد روانشناسی در خصوص برخورد صحیح با جلب توجه کودکان، یادآوری کرد: والدین نباید با توجه نشان دادن این رفتار را تقویت کنند تا کودک بداند راهی که انتخاب کرده جواب نمیدهد.
باقرآبادی با بیان اینکه باید در شرایط عادی و فضای مناسب به کودک توجه مناسبی داشت و او را با کارهای خوب تشویق کرد، ادامه داد: توصیه میشود والدین تا جاییکه ممکن است نیاز به توجه کودک خود را خصوصا در جمع برآورده کند که این کار میتواند با نشان دادن نقاشی او به جمع باشد یا اینکه از کودک بخواهند شعر قشنگی که بلد است را بخواند.
به گفته وی، تذکر دادن و برخورد نامناسب باعث میشود کودک رفتار خود را تکرار کند.
(ایسنا)