551d458127851
اگر دنبال درمان برای فشارخون پایین هستید بهتر است این راهکارها را در پیش بگیرید.

نشانه ­هایی مانند سرگیجه و احساس سبکی سر در هنگام ایستادن یا دراز کشیدن- با کاهش فشار خون­تان- ممکن است نشان­دهنده وضعیتی باشد که افت فشار خون وضعیتی نامیده می­شود. همچنین ممکن است محدوده وسیعی از شرایط زمینه­ای باعث بوجود آمدن علائم شما شده باشند. بنابراین، دانستن علت بروز افت فشار خون بخاطر یافتن درمان مناسب برای آن، بسیار مهم است.

پزشکتان سوابق پزشکی، سن، علائم خاص و شرایطی که بخاطر آن علائم­تان رخ داده­اند را بررسی می­کند. پزشک معاینه­ای فیزیکی را انجام داده و ممکن است چندین­بار فشارخون و نبض­تان را اندازه­گیری کند، بویژه وقتی که بعد از زمان کافی دراز کشیدن، برمی خیزید و همینطور بعد از چند دقیقه به آرامی و بدون مشکل برروی پاهای خود می­ایستید.

تشخیص فشارخون پایین
همچنین آزمایشات دیگری همانند ECG(ثبت ضربان قلب بوسیله برق) جهت اندازه­گیری ریتم و ضربان قلب و اکوکاردیوگرام(آزمایش سونوگرافی برای نشان دادن قلب) ممکن است انجام شود. همچنین ممکن است مجبور شوید آزمایش­های خون زیادی برای فهمیدن اینکه آیا شما فشار خون پایینی دارید یا مشکلی در میزان قندخون­تان وجود دارد، انجام دهید.
آزمایش ECG پیچیده­تر که شامل نظارت در منزل نیز می­شود(نظارت به روش هولتر یا نظارت بر وقایع) بخاطر بررسی کردن مشکلات قلبی که ممکن است اتفاق بیفتند، نیز ضروری می باشد.
یک تست ورزشی یا تست الکتروفیزیولوژی،که البته کمتر رواج دارد، نیز ممکن است مفید باشد.
بعضی از مشکالات فشار خون پایین ممکن است نیازمند آزمایشی باشد که میز شیب­دار نامیده می­شود. این آزمایش، واکنش بدن به تغییرات موقعیتی را ارزیابی می­کند. در این آزمایش، ابتدا فرد برروی یک میز افقی شکل که دارای رکاب­های امنی است دراز کشیده و سپس این میز به مدت یک ساعت در حالت عمودی قرار می­گیرد. با استفاده از این آزمایش میزان فشار خون، ضربان قلب و همچنین علائم بیماری­تان ثبت می­شوند. گاهی ممکن است داروهایی جهت تسریع درمان بیماری تجویز شود.

درمان­ فشار خون پایین چگونه است؟
افراد زیادی می­توانند بیماری فشار خون پایین ­مزمن­شان را  با تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی خود به­­صورت موثری درمان کنند.
بسته به علت بروز علائم بیماری­، پزشکتان ممکن است از شما بخواهد با رعایت تغییرات ساده زیر فشار خون خود را افزایش دهید:
– غذاهایی بخورید که مقدار نمک زیادی داشته باشد.

– مقادیر زیادی نوشیدنی­های غیرالکلی بنوشید.

– مصرف نوشیدنی­های الکلی را محدود کنید.

– در روزهای گرم و داغ و همینطور زمانی­که دچار بیماری با یک عامل ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا شده­اید، مایعات­ بیشتری بنوشید.

– اجازه دهید پزشک نسخه­تان و همینطور داروهایی که خارج از داروخانه تهیه کرده­اید را بررسی کند تا باعث بوجود آمدن مشکلی برای شما نشود.

– برای بالا بردن جریان خون خود به­ طور منظم ورزش کنید.

– وقتی از حالت نشسته یا دراز کشیده روی زمین بلند می­شوید مواظب باشید. برای بهبود بخشیدن به جریان گردش خون، قبل از برخواستن پاها و مچ­ پایتان را چندبار به حالت تلمبه در آورده و سپس به آرامی باز کنید. زمانی­که از رختخواب بلند می­شوید برای چند دقیقه قبل از برخاستن به­ صورت راست بنشینید.

– جلو تخت­خواب خود را با قرار دادن آجر یا بلوکی زیر آن بالاتر بیاورید.

– از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.

– هنگام توالت رفتن از فشار آوردن به خود خودداری کنید.

– از قرار گرفتن طولانی مدت در زیر آب گرم و داغ همانند دوش­ گرفتن­های داغ یا چشمه­ های معدنی خودداری کنید. اگر دچار سرگیجه شدید بنشینید. فکر خوبی است که یک صندلی یا کرسی موقعی که لازم است در هنگام استحمام بنشینید به­ همراه داشته باشید. بخاطر پیشگیری از مصدومیت­های احتمالی، سعی کنید از صندلی­هایی که مخصوص استفاده در حمام و هنگام دوش گرفتن طراحی شده­ اند استفاده کنید.

– جهت جلوگیری از مشکلات فشار خون پایین  و حملات سرگیجه بعد از وعده­های غذایی روزانه، سعی کنید در هر وعده غذایی کمتر بخورید و به­جای آن تعداد وعده­های غذایی­تان را افزایش دهید. مصرف کربوهیدرات­ها را با خودداری از خوردن غذاهایی که حاوی این ماده هستند کاهش دهید. بعد از خوردن غذا استراحت کنید. قبل از وعده­های غذایی از مصرف داروها خودداری کنید زیرا باعث کمتر شدن فشار خون می­شود.

– در صورت نیاز، از جوراب­های ساق بلند کمکی کشدار که ساق پا و ران را می­پوشانند استفاده کنید. این نوع جوراب­ها ممکن است به محدود کردن جریان خون به پاها کمک کرده و در نتیجه خون بیشتری را در قسمتهای بالاتر بدن حفظ ­کنند.

داروهای فشار خون پایین
اگر این اقدامات برای حل فشار خون پایین موثر نبود، احتمالا به مصرف دارو نیاز دارید. داروهای زیر در درمان کم فشاری خون تاثیر زیادی دارند:
Fludrocortisone: این دارو در درمان انواع گوناگون فشار خون پایین موثر است. این دارو تجمع سدیم در کلیه را بالا می­برد که در نتیجه باعث تجمع مایعات و بعضی از برآمدگی­ها در بدن، که برای بالا بردن فشار خون ضروری است، می­شود. اما تجمع سدیم در کلیه باعث از بین رفتن پتاسیم می­شود. بنابراین، زمانی که این دارو را مصرف می­کنید، باید در طول روز این پتاسیم­های از دست رفته را با خوردن غذاها یا قرص­های مناسب جبران کنید. این دارو هیچ ویژگی ضد التهابی کورتیزون یا پردنیزون ندارد و ماهیچه را همانند استروئیدهای آنابولیک نمی­سازد.
Midodrine : این دارو فشار خون را به­وسیله فعال کردن گیرنده­های موجود برروی کوچکترین شریان­ها و وریدها بهبود می­بخشد. این دارو به بالارفتن فشار خون ایستاده(ثابت) افراد مبتلا به بیماری افت فشار خون وضعیتی که ریشه آن اختلال عملکردی سیستم عصبی است، کمک می­کند.

پارسینه،