می توان اضطراب و نگرانی کودک را با برخی روش های مناسب به آسانی کم کرد و کاهش داد.
اغلب افراد خجالتی به علت اضطراب و نگرانی که دارند، تواناییهای خودشان را دست کم میگیرند و این امر باعث میشود تا بیشتر فرصتهای کاری و موقعیتهای خوب اجتماعی را از دست بدهند و این حس در روابط شخصی و خانوادگی، محیط کار موجب بروز مشکل میشود.
متأسفانه اغلب والدین وقتی فرزندشان اشتباه میکند، او را سرزنش کرده و از هر کاری که انجام میدهد انتقاد میکنند و این قضیه سبب خجالتی بار آمدن آنها میشود.
دکتر محمدعلی سپهوندی، دکترای روانشناسی در اینباره به خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه لرستان گفت: کمرویی آفتی است که فرد را از قافله پیشرفت بازمیدارد.
وی افزود: کمرویی توجهی غیرعادی و اضطرابآلود به خویشتن است که در یک یا چند موقعیت اجتماعی تجلی میکند و فرد را در انواع کنشهای روانی فرو میبرد.
این روانشناس خاطرنشان کرد: تهدید، ترس، دلواپسی، مراقبتهای شدید، دلهره و گناهکاری شخص را کمرو بار آورده و فرد سعی میکند خود را از دیدگاه دیگران مخفی نگه دارد.
این مدرس دانشگاه لرستان تصریح کرد: فرد خجالتی احساس عجز و ناتوانی میکند و خود را در انجام امور ناچیز میبیند و بنابراین همواره احساس بیعرضگی میکند.
سپهوندی اظهار کرد: کودکان کمرو اغلب برای دیدن دیگران ظاهراً اشتیاق نشان میدهند اما برای صحبت کردن و پیوستن به جمع اکراه دارند.
وی یادآور شد: والدین نباید فرزندانشان را در جمع شرمنده کنند و در عوض باید به آنها حس اعتماد به نفس دهند و کارهایشان را در اجتماع تشویق کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان ادامه داد: والدین باید موقعیتهایی را که باعث خجالت فرزندانشان میشوند را شناسایی کنند و مهارتهای آداب معاشرت را به کودکانشان بیاموزند.
سپهوندی تصریح کرد: به کودکان فرصت دهید که از همان ابتدا حرف خود را بزنند و خود را ثابت کنند، چون سرکوفت زدن به آنها سبب خجالت کشیدن کودک در جمع و فرار از اجتماع میشود.