وقتی چاقی میتواند بیماری بسیاری با خود به همراه داشته باشد پس اضافه وزن برای افراد چاق به نوعی سوء تغذیه است چون آنها تغذیه بدی دارند و سالم نیستند پس لاغری و چاقی هر دو از نشانه های تغذیه ناسالم هستند وقتی بدن نمیواند درافراد چاق سوخت وساز داشته باشد تغذیه آنها مشکل دارد
مسئول مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت شهرستان ایلام، چاقی و اضافه وزن را نتیجه تغذیه ناسالم و آن را شکلی از سوء تغذیه عنوان کرد.
کبری جوهری اظهار کرد: وقتی که کالری دریافتی بدن بیشتر از مصرف شود به چربی تبدیل و در نتیجه فرد چاق میشود و اضافه وزن پیدا میکند.
وی با بیان اینکه چاقی شکلی از سوء تغذیه ناشی از پرخوری و نه تنها نشانه سلامتی نیست بلکه نشان دهنده تغذیه نامناسب است، افزود: در جامعه ما اضافه وزن و چاقی در افراد بین سنین 25 تا 60 سال بسیار شایع بوده بطوریکه در حدود نیمی از افراد بزرگسال کشور مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند.
جوهری با اشاره به اینکه اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان نیز روند رو به افزایشی را طی میکند، ادامه داد: اگر وزن فرد مناسب سن و قدش نباشد و در واقع بیشتر از استانداردها باشد این فرد مبتلابه اضافه وزن یا چاقی است.
مسئول مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت شهرستان ایلام اضافه کرد: توزیع چربی بدن نقش بسیار مهمی در خطرات چاقی دارد چاقی مرکزی در مقایسه با چاقی محیطی به مراتب خطرناک تر بوده به همین دلیل شاخص دور کمر شاخص بسیار مهمی برای مشخص کردن خطرات بیماریهای قلبی عروقی، پرفشاری خون و دیابت است.
وی با تاکید بر اینکه رژیمهای غذایی باید متعادل و متناسب با شرایط سن، جنس و فعالیت بدنی فرد باشد، تصریح کرد: افراد دارای اضافه وزن باید از خوردن مواد لبنی و خوراکیهای پرچرب خودداری کنند.
جوهری تاکید کرد: مواد غذایی نظیر تنقلات چرب و سرخ شده، چیپس، دونات، پیراشکی، نوشابههای گازدار و شیرین، انواع سسهای چرب، شیرینی جات، ژله، دسرها و سیب زمینی سرخ شده باید از برنامه غذایی افراد چاق حذف شود.
مسئول مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت شهرستان ایلام با بیان اینکه برای جلوگیری از چاقی باید غذاها را بیشتر به شکل آب پز، بخارپز، کبابی یا تنوری مصرف شود، افزود: باید از مصرف غذاهای آماده، فست فودها و کنسروی پرهیز شود.
وی افزایش وزن و چاقی را از عوامل مهم ابتلا به بیماریهای قلبی دانست و به افراد چاق توصیه کرد: از مصرف فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس، کالباس، همبرگر تا حد ممکن خودداری کرده و در مصرف غذاهایی مانند کلهپاچه زیادهروی نکنند.