گاهی از اوقات ممکن است دچار حملات و اختلالات اضطرابی شدید شوید که در آن هنگام برای آرام کردن خود و کاهش اثرات این حملات برخی کارهای اورژانسی را باید انجام دهید.
حملههای اضطرابی، نوعی از اختلالات اضطرابی، یا همان حملهها «پانیک» یا حملههای «هول» هستند. حملههای پانیک، ناگهانی ایجاد و در عرض چند دقیقه آنقدر شدید میشوند که بیمار آنها غیرقابلتحمل تصور میکند. شدت این حملهها به حدی است که احتمال یک بیماری وخیم جسمی را در ذهن بیمار یا حتی پزشک ایجاد میکند. و آنچه بیش از هر چیز بیماران را آزار میدهد، نیز شدت همین حملههاست، که به گفته خود بیماران طی آن، احساس مرگ قریبالوقوع به سراغشان میآید.
اما شاید بتوان گفت نداشتن اضطراب و استرس و همچنین خواب مناسب میتواند بهترین راه برای جلوگیری از بروز حملات پانیک باشد. در زیر راهکارهای بسیار سادهای را برای کاهش احتمال بروز این نوع حملات اضطرابی بیان میکنیم.
اگر زمان ندارید
وقتیکه برنامههای کاری بسیار فشرده است و از کنترل شما خارج میشود، میتواند شمارا بسیار کلافه کند؛ اما شاید آنقدرها هم بد نباشد. جملاتی شبیه “این ترافیک تمومی نداره” یا “رئیس حتماً اخراجم می کنه” استرس شمارا بیشتر میکند و ذهنتان حتماً و شاید را با هم اشتباه میگیرد.
چه کنیم: خودتان را از شر جملات منفی خلاص کنید و مثلاً به موسیقیهای موردعلاقهتان گوش دهید و همراهش بخوانید. هنگامیکه از حنجره خود استفاده میکنید این پیام به مغز فرستاده میشود که حالتان خوب است.
اگر نمیتوانید بخوابید
اولازهمه اینکه به ساعت نگاه نکنید. اگر نگاه کنید بدن واکنش برعکس از خود نشان میدهد (ترشح هورمون آدرنالین و کورتیزول، بالا رفتن ضربان قلب و تعریق). بهجای آن بهتر است چشمهای خود را ببندید. به خاطر داشته باشید اگر خوابتان نبرد موبایل یا تبلت خود را روشن نکنید. نور صفحه آنها سبب بیدار شدن ذهن شده و این پیام به بدنتان فرستاده میشود که باید شروع به فعالیت کنید.
چه کنیم: بهجای آنکه با آن بجنگید بپذیرید که نمیتوانید بخوابید و تنها باید استراحت کنید؛ میتوانید شروع به مدیتیشن کنید. بهجای عصبی شدن نفسهای عمیق بکشید و جملات آرامش بخشی را با خود تکرار کنید و از اینکه در رختخواب خود هستید لذت ببرید.
اگر ذهنتان درگیر است
مشاجره با همسر و یا دوست میتواند خیلی ساده همه ذهن ما را درگیر کند زیرا ذهن بهصورت غریزی ممکن است در اینجور مسائل تحلیلهای بیشازاندازه انجام دهد. اینکه زنگ نزده است را بااینکه به شما توجهی ندارد یکی نکنید. شاید جلسه است و یا شاید خوابیده. فکرهای بیهوده تنها شمارا عصبی کرده و اضطرابتان را بالاتر میبرد.
چه کنیم: میتوانید کمی قدم بزنید و مثلاً 15 دقیقه به این مسئله فکر کنید حتی میتوانید این کار را با همکارتان انجام دهید و از او مشورت بگیرید و هنگامیکه پشت میزتان برگشتید دیگر به آن فکر نکنید و اجازه بدهید ذهن میز کار را تنها باکار کردن مربوط بداند.
اگر عصبی هستید
اگر هنگام یک مصاحبه دستهایتان شروع به لرزیدن میکند و یا در اولین قرارتان ضربان قلب شما بالا میرود، فکر نکنید که این اضطراب طبیعی نیست بلکه بسیار خوب است. اضطراب برای ما ایجاد انگیزه میکند. در غیر این صورت ممکن است خود را آماده نکنیم.
چه کنیم: بدنتان را خنککنید. چند دقیقه دستانتان را در آب سرد بگیرید و یا یک نوشیدنی خنک را چند دقیقه دردهانتان نگهدارید. این کار باعث تحریک اعصاب واگ میشود که به بدنتان پیام میفرستد که آرام شود. سپس میتوانید فعالیت خود را بهراحتی انجام دهید.
سایت نیکو
از مصرف گیاه جنسینگ هندی یا آشواگاندا هم غافل نشید دوستان. اثر داروهای SSRI رو تسهیل میکنه و تداخل هم نداره. بسیار عالی هست. چند تا از دوستان تجربه مثبتی داشتن ازش.