یک رژیم غذایی کم کلسترول و کم چرب یعنی خوردن غذای سالم و همین رژیم کم چربی روشی برای کاهش وزن و پیشگیری یا کنترل بیماری های قلبی و سایر بیماری های مزمن است. چربی بد است، اما چربی های اضافی بدن می تواند مشکل ساز باشد. چربی بیشتر؛در بدن باعث بیماری های قلبی وسخت شدن شریان ها می شود.
تحقیقات نشان می دهند که خطر ضعف حافظه در زنان چاق و مسن افزایش می یابد. این خطر به ویژه زنانی را تهدید می کند که به چاقی گلابی شکل (چاقی پایین تنه) مبتلا هستند. پژوهشگران معتقدند که محل تجمع چربی در بدن نقش مهمی در حافظه افراد دارد، زیرا ضعف حافظه در کسانی که چاقی گلابی شکل دارند نسبت به کسانی که چربی ذخیره آنها در ناحیه شکم متمرکز است، بیشتر می باشد.
برای انجام این مطالعه 8745 زن 65 تا 79 ساله انتخاب شده و عملکرد مغزی، حافظه و شاخص توده بدن (BMI) و همچنین محل تجمع چربی در آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد چاقی در ناحیه پایین تنه با ضعف حافظه در ارتباط است.
بدیهی است که چاقی به عنوان یک معضل بهداشتی در سراسر جهان بوده و ریشه بسیاری از بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی- عروقی، پرفشاری خون، دیابت و … است، اما آنچه خطرات و عوارض چاقی را دوچندان می کند محل تجمع چربی می باشد.
مکانیسم این ارتباط این طور بیان شده است که اغلب سلول های چربی پروتئینی به نام سیتوکین ترشح می کنند که سبب ایجاد التهاب در سیستم عصبی شده و ضعف حافظه را به دنبال خواهد داشت.
همچنین محققین نشان دادند که انواع مختلف سلول های چربی سیتوکین های متفاوتی ترشح می کنند که دارای تاثیرات مختلفی بر بدن هستند از جمله افزایش مقاومت به انسولین و ابتلا به دیابت، افزایش چربی های خون، ضعف حافظه و آلزایمر.
به گفته متخصصان خطرناک ترین نوع چربی برای مغز و سیستم عصبی، چربی ذخیره شده در ران ها و باسن است و از آن جایی که این الگوی چاقی در میان زنان شایع تر است، این افراد بیشتر در معرض خطر فقدان حافظه می باشند.
به اعتقاد محققان کاهش وزن مهم ترین اقدام برای پیشگیری از ابتلا به این عوارض است. شرح این مطالعه در نشریه انجمن سالمندان امریکا به چاپ رسیده است.
منبع-http://www.seemorgh.com