به عنوان مثال پسته را در نظر بگیرید،پسته خام و تازه در زمان و فصل خود وارد بازار میشود و سرشار از ویتامین و خواص طبیعی است اما همین پسته وقتی که از فصلش میگذرد و بعد از یکسال یا دو سال به صورت خشکبار وارد بازار میشود هم خواص اولیه خود را از دست داده است و هم احتمال وجود سم افلاتوکسین و مواد مضر دیگر در آن افزایش مییابد.
به طور کلی معلوم نیست پسته بعد از فصل آن در چه شرایطی فرآوری و نگهداری میشود و حتی اگر در یخچال نگهداری شود، به خاطر وجود رطوبت در یخچال احتمال ایجاد سم افلاتوکسین که یک سم خطرناک و بیماری زاست در آن وجود دارد چه برسد به اینکه خارج یخچال باشد و این مسئله برای انواع دیگر خشکبار نیز وجود دارد.
یا در مورد آبمیوهها باید گفت ما چند نوع آبمیوه داریم، یک نوع آبمیوه خالص و تازه است که معمولاً اگر در شرایط بهداشتی تهیه شود، مشکلی ندارد اما انواع دیگر آبمبوههای بسته بندی وجود دارد که رقیق می شود و برای ماندگاری طولانی مدت از مواد نگهدارنده در تولید آن استفاده میشود.
قطعاً آبمیوههای بسته بندی خواص میوه تازه را ندارد و حتی به علت داشتن مواد نگهدارنده میتوانند مضر هم باشند، ضمن اینکه احتمال تقلب در تولید این آبمیوه ها هم به هر حال منتفی نیست و اگر در تولید این اقلام تقلب صورت گرفته باشد که دیگر وضعیت بدتر میشود.
مدیرکل آزمایشگاه مرجع غذا و دارو وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که شما می گویید مردم میوه تازه بخورند ولی اخیراً گفته میشود مردم مثلاً سیب را با پوست نخورند چون باقیمانده سموم دارد، توضیح داد: نه من این را قبول ندارم، سیب را میتوان با پوست خورد اگر مقداری واکس روی آن باشد یا احیاناً چربی روی آن باشد با یک شست و شوی مناسب و حداکثر اگر چرب باشد با مقدار کمی مایع ظرفشویی و بعد آب کشی تمیز میشود و میتوانند سیب را هر میوه دیگری را بخورند و لذتش را ببرند.