medicine

یک تحقیق جدید نشان داده است که در اشخاصی که برای مدت زیادی از داروهای سوزش سر دل استفاده میکنند احتمال بوجود آوردن سکته قلبی  افزایش  می یاید. پژوهشگران  با ارزیابی  تاریخچه پزشکی 300 هزار بیمار مبتلا به سوزش سر دل در ایالات متحده دریافته اند که در آنهایی که از داروهای مهار کننده پمپ پروتون استفاده میکنند احتمال بروز سکته قلبی افزایش پیدا میکند. سوزش سر دل یا heartburn علامتی است که بدنبال ریفلاکس یا بازگشت اسید از معده به مری ایجاد میشود.

از داروهای مختلفی برای کاهش احساس سوزش در بالای شکم یا سینه استفاده میشود که به آنها آنتی اسید هم میگویند. دسته ای از این داروها که به آنها مهار کننده پمپ پروتون proton pump inhibitors میگویند مانند امپرازول یا پنتوپرازول بطور وسیعی در درمان این مشکل بکار برده میشوند.

محققان میگویند این اثر احتمالا به علت تاثیر این داروها در کاهش اسید معده است. کم شدن اسیده معده میتواند موجب کاهش جذب موادی مانند منیزیم، کلسیم و ویتامین بی 12 میشود. مطالعات آزمایشگاهی همچنین نشان داده که این داروها میتوانند بر کارکرد عروق بدن هم تاثیر گذار باشند. بررسی های قبلی تاثیر این داروها در کاهش تراکم استخوان و همچنین در کاهش تاثیر بعضی داروهای قلبی مانند پلاویکس (که از آن برای رقیق کردن خون و کاهش قدرت لخته شدن استفاده میشود) را نشان داده است.

بررسی ذکر شده نشان داده است که مصرف این دسته از داروها احتمال بروز سکته قلبی را 21-16 درصد افزایش میدهد. نتایج این مطالعه در شماره ژوئن 2015 مجله PLOS One منتشر شده است.