کلسترول در غذا تنها اثر کمی بر روی کلسترول LDL شما دارد. مخصوصاً زمانی که با افزایش خیلی بیشتری که توسط چربی های ترانس و اشباع شده در غذاها مقایسه می شود.به جای حذف کردن تمام چربی هایی که می خورید، سعی کنید چربی های دارای حلقه های اشباع نشده چندتایی و یک تایی انتخاب کنید و مقدار چربی های ترانس و اشباع شده نا سالم را در غذایتان محدود کنید.
همه چربی ها بد نیستند ، بلکه چربی ها حتی یک بخش ضروری از خوراک سالم را تشکیل می دهند و بسیار خوب است که مقدار مشخصی از چربی های سالم را مصرف کنید .در این مطلب شما به تفاوت چربی ها و کلسترول پی خواهید برد.
چربی های سالم
چربی های سالم عبارتند از: چربی های اشباع نشده ی (منو و پلی ) ، امگا ۳ و امگا ۶ . این چربی ها نه تنها موجب کاهش کلسترول بد “LDL” در خون شما، بلکه باعث افزایش کلسترول خوب “HDL”هم می شوند . این چربی های سالم به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی هم کمک می کنند. مانند روغن زیتون؛ روغن بادام و انواع روغن گیاهی.
چربی های ناسالم
چربی های ناسالم عبارتند از چربی های اشباع شده و مصرف بیش از حد چربی های اشباع شده منجر به ساخت مواد چربی می شود که پلاک نامیده می شود، این پلاگ ها هستند که در داخل رگ های خونی جمع می شود و یکی از علل عمده بیماری قلبی را منجر می گردند .این چربی ها می توانند کلسترول بد را در خون افزایش دهند که منجر به تشکیل پلاک بیشتر در عروق خونی می شود . کاهش چربی اشباع شده در رژیم غذایی به کاهش کلسترول LDL کمک خواهد کرد .
مواد غذایی که دارای مقادیر زیادی از چربی های اشباع شده هستند عبارتند از: پنیر های پر چربی، محصولات لبنی پر چربی، خامه، پوست مرغ، چربی در گوشت، گوشت فرآوری شده مانند سوسیس، همبرگر و گوشت گاو خشک شده، شیرینی، غذاهای چرب و سرخ شده ، کیک و بیسکویت بسته بندی شده.
نکته قلب سالم
تنها یک فنجان کوچک کاپوچینو صبح با شیر پر چرب می تواند تقریبا” یک سوم حداکثر مصرف روزانه چربی های اشباع شده را فراهم آورد. در طول یک سال این مقدار به بیش از یک کیلو چربی اشباع شده می رسد. با تعویض با یک فنجان کاپوچینوی بدون شیر تقریبا” تمام چربی های اشباع شده را از رژیم غذایتان از بین ببرید.