متاسفانه مشکلات فکری و مشغله های روحی و روانی در بین دانشجویان افزایش یافته است.در این مطلب به راههای درمانی در این زمینه می پردازیم.
شیرعلی خرامین افزود: نوع افسردگی در بین دانشجویان متفاوت از جامعه عادی است و افسردگی علائم متعددی دارد.
وی بیان کرد: افسردگی ۶۴ شاخه علامت دارد که شاخههای خاص افسردگی در بین دانشجویان بیشتر از جامعه عادی است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: وظایف، مشکلات و استرس دانشجویان بیشتر است و در سن بحران تصمیمگیری برای رشته، شغل و آینده هستند. عدم رضایت خیلی از دانشجویان از رشته انتخابی برای تحصیل، ازدواج و آینده مبهمی که دارند دست به دست هم میدهند افسردگی را در این قشر ایجاد میکنند.
خرامین تصریح کرد: رشد خاص افسردگی در بین دانشجویان نیست و مسئله در بین تمام دانشجویان دنیا مطرح است.
وی ادامه داد: بهترین راه کاهش افسردگی در بین دانشجویان پرکردن اوقات فراغت آنان، پیشبینی برنامههای شادی بخش، برگزاری کارگاههای مهارت آموزی، کارگاه مبارزه با استرس و افسردگی و نیازهای آنان را درک کنیم.
این روانشناس عنوان کرد: مهمترین مشکلی که در جامعه داریم عدم درک والدین از نوجوانان است. والدین باید دردها، فشارها و مشکلات جوانان را درک کنند.
خرامین تأکید کرد: اساتید باید نیازها و فشارهای روحی و روانی دانشجویان را درک کنند و با دانشجویان ارتباط برقرار کنند تا در صورت نیاز دانشجو بتوانند به او مشاوره دهند و او را راهنمای کنند و پناهگاهی برای دانشجو باشند.
وی افزود: دانشجو از خانه بریده، فشارهای زندگی از یک طرف و موقعیت سنی از یک طرف و کسی را در کنار خود ندارد اساتید می توانند نقش والدین را برای او ایفا کنند و از وارد شده سایر آسیبها به دانشجو جلوگیری کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اضافه کرد: والدین، اساتید و مسئولان دانشگاه باید دست به دست هم بدهند تا با پر کردن اوقات فراغت دانشجویان، اجرای برنامههای شادی بخش و درک کردن نیازهای آنها و با همدم بودنشان بتواند به دانشجویان کمک کنند و از بروز افسردگی در آنها جلوگیری کنند.
(ایسنا)