در چند دهه گذشته مهمترین تغییر منحصر به فردی که در رژیم غذایی ما به وجود آمده افزایش نسبی چربی است. همه چربی ها مضر نیستند، روغنهای گیاهی که تحت فشار سرد شده اند مانند زیتون و آفتاب گردان خوب هستند. اما رژیم غذایی ما با چربی های اشباع شده و عمل شده چرب می شوند. اینکه مضر باشند یا نباشند خودش موضع قابل بحث است اما آنچه که ایجاد شک می کند آن است که آنها با داروها و ماده ضد آفت و مواد اکسید کننده و دیگر مواد همراه هستند که خطر آفرین می شوند. از این چربیهاست که باید هر کسی اجتناب کند.
امروزه 40 درصد از انرژی غذایی ما از چربی ها حاصل می شود. این موضوع ممکن است برای شما تعجب آور باشد یا غیر قابل قبول که در سالهای اخیر مردان و زنان زیادی با وجودی که رژیم غذایی کاهش وزن داشته اند، مقدار چربی بیشتری مصرف کرده اند. در واقع از قصاب خواسته اند که چربی گوشت آنها را جدا کند و حتی همبرگر را بدون چربی خورده اند. بنابراین با این سئوال روبرو بوده اند که این چربی های اضافی در بدن آنها از کجا آمده است؟
بار دیگر نحوه عملکرد صنایع غذایی را هنگامی که مصرف کنندگان چربی را حذف کرده اند در نظر می گیریم. گذشته از منابعی مانند کره، پنیر ، شیر و تمامی فرآورده های گوشتی یا دارای حداقل چربی همان طوری که در ماده اصلی حیوانی وجود دارد می باشد (مقدار زیادی از آنها همراه با استخوان، غضروف و سایر قسمتهای مشابه هستند). اینها چربی هایی هستند که از مصرف آنها باید خودداری کرد. کلوچه، کیکهای کوچک، شیرینی های میوه ای کوچک و شیرینی های دیگر، تمام شیرینی های بسته بندی شده که بشکل خوبی برای فروش درآمده اند، همین طور غذاهای آماده، غذاهای آسوده دم دستی، غذاهای سهل الوصول، غذاهای مختصر و هر غذای سرخ شده از این مقوله است. اگر شما نیاز به کاهش چربی مصرفی خودتان دارید از خوردن هر گونه غذای بسته بندی یا غذاهای فروشندگان داخل خیابانها و همچنین غذاهایی که از منابع حیوانی گرفته شده اند اجتناب کنید.
مخصوصاً باید روزانه از شیر بدون چربی و حداکثر مقدار کمتر از 60 گرم پنیر بدون چربی استفاده کنید. از خوردن پنیرهایی مانند پنیر کرم دار خودداری کنید. مصرف تمام فرآورده های سنتی ساخته شده از چربیها مانند کره، مارگارین، ماست چکیده، گوشت خوک، کرمهای ترش و شیرین را قطع کنید. روغن هایی مانند زیتون و آفتاب گردان را برای پخت و پز و سس استفاده کنید. از مالیدن کره روی نان خودداری کنید. غذایی را انتخاب کنید که نان نیازی به کره نداشته باشد، مانند تخم مرغ اب پز یا پوره موز و نان را با تکه های کلفت استفاده کنید.
به طور ایده آل شما باید رژیم غذایی عاری از فرآورده های حیوانی را به استثنای ماهی بپذیرید. آلودن غذا به چربی های حیوانی می تواند به سرخ رگ های شما و به توانایی بدنی در مقابل فشار هورمون ها آسیب برساند.
سعی نکنید تمام چربی ها را از رژیم غذایی تان حذف کنید، زیرا این کار برای سلامتی شما مضر است. بعضی از چربیها (که اسیدهای چرب ضروری نام دارند) برای جلوگیری از گسترش امراض، از مرض قلبی تا حساسیت حیاتی هستند. این چربیها در ماهی و روغنهای گیاهی که مراحلی را طی نکرده اند یافت می شود اما آنها بعد از گذراندن مراحل مختلف آماده سازی (مانند مارگارین ساخته شده) معیوب می شوند. حتما روزانه از غذاهایی تغذیه کنید که دارای این چربی های مفید باشد. منابع خوب شامل ماهی تازه مخصوصاً انواع چربی دار آن مانند شاه ماهی و ماهیان ریز؛ گردو و تخمه ها، تخمه آفتاب گردان؛ روغن های گیاهی مانند اوکادو (نوعی میوه شبیه انبه یا گلابی بزرگ)؛ و روغنهای نباتی تحت فشار سرد شده مخصوصاً بذر کتان است.
افزایش نسبی چربی در رژیم غذایی
۱ تیر ۱۳۹۴ ۱۱:۰۲