Iftar

روزه گرفتن،  برای پاکسازی  روح و جسم است. این ماه  منفعت های زیادی  دارد، ولی ممکن است  برای بعضی از افراد  عوارض جانبی هم باشد. از بیمارانی که روزه برای آنها زیان  دارد(مثل بیمارانی که به دیابت نوع یک مبتلا هستند)، گذشته، این  روزه داری می تواند برای اشخاصی هم که با  شیوه  درست روزه گرفتن  آشنا نیستند نیستند، نامناسب و  زیان آور باشد (یعنی اشخاصی که در وعده افطار زیاد و نامناسب می خورند).

 

۱ –  آرامش قلب و ذهن

رمضان باعث می شود که قلب های افراد روزه دار به هم نزدیک تر شود، روابط خانوادگی مستحکم تر شود (به خصوص در طول صرف وعده های سحری و افطار)، معنویت به واسطه دعا و نیایش و تسلط بر نفس، بیشتر شود. تمام این عادت ها، نوعی حس آرامش و حس رضایت قلبی از خود رو برای ما فراهم می کند و لذا به آرامش قلب و ذهن ما کمک می کند.

muslim-praying1

۲ –  بهبود چربی های خون

تحقیقات نشان می دهند که روزه باعث کاهش کلسترول بد خون (LDL) به میزان ۸٪، کاهش تری گلیسرید به میزان ۳۰٪ و افزایش کلسترول خوب خون (HDL) به میزان ۱۴٫۳٪ می شود و همه اینها به حفظ قلب در برابر بیماری های قلبی – عروقی، کمک می کند. یکی از دلایل این امر این است که بعضی از روزه داران به خوردن مواد غذایی سالم در این ماه، تمایل بیشتری پیدا می کنند. مثلاً از میوه و به خصوص از خرما و آجیل استفاده می کنند و مصرف غذای خانگی در افراد افزایش پیدا می کند.

date

۳ –  کمک به ترک انواع اعتیاد

رمضان، یک فرصت فوق العاده ارزشمند برای ترک اعتیاد است. این اعتیاد می تواند اعتیاد به سیگار یا هر نوع ماده اعتیاد آور دیگر باشد.

۴ –  شکستن چربی های اضافی و کمک به کاهش وزن

رمضان به کاهش میزان انرژی دریافتی کمک می کند. البته این فایده شامل حال کسانی می شود که از پرخوری و بدخوری (یعنی خوردن غذاهای پر از شکر و شیرینی جات)، پرهیز می کنند. منبع انرژی بدن در طول روزه داری، چربی های بدن است که شکسته و به انرژی برای انجام فعالیت ها تبدیل می شوند. لذا به برنامه کاهش وزن شما هم کمک می کند. البته مشروط بر اینکه پرخوری نکنید و از یک رژیم مناسب و اصولی استفاده کنید.

منبع : yeka.ir