antibiotic

ما  قرص استفاده   میکنیم که حالمان خوب شود، پس آخرین چیزی که  درخواست داریم است که  با خوردن نادرست برخی مواد غذایی داروهای آنتی بیوتیک تاثیر نمی کنند.مواد غذایی تاثیر  خوبی روی میزان تاثیر داروها دارند. در واقع،  تاثیر متقابل مواد غذایی و آنتی بیوتیک ها به سه شیوه  اجرا می شود که عبارتند از: غذا جذب دارو رو متوقف میکند، میزان جذب دارو را کند کرده  یا در جذب دارو تداخل  ایجاد میکند.

ما به برخی از مواد غذایی که باید در حین مصرف آنتی بیوتیک ها از خوردنشون خودداری کنین اشاره میکنیم تا دارو تاثیر بیشتری داشته باشه و زودتر خوب شین:

غذاها و نوشیدنی های اسیدی

از مصرف نوشیدنی ها و مواد غذایی اسیدی مثل مرکبات، شکلات، نوشیدنی های گاز دار و اونایی که با گوجه فرنگی درست شدن مثل سس کچاپ دوری کنین . این مواد روی توانایی بدن برای جذب دارو تاثیر میذارن.

drinks

لبنیات، به جز ماست

کلسیم موجود در لبنیات جذب آنتی بیوتیک ها رو متوقف میکنه. ماست تنها خوراکی لبنی است که در حین مصرف این داروها میتونین بخورین، چون حاوی پروبیوتیک است که رشد باکتری های خوب در روده رو تسریع میکنن، پس باعث میشه بدن با جذب آنتی بیوتیک سریعتر بهبود پیدا کنه. پروبیوتیک ها همچنین به پیشگیری از اسهال که از عوارض شایع مصرف آنتی بیوتیک هاست کمک میکنه.

dairy-products

 

مکمل های کلسیم و آهن

درست مثل کلسیم، آهن هم در جذب دارو تداخل میکنه. اگه آنتی بیوتیک خوردین، حداقل سه ساعت صبر کرده و بعد مکمل هاتون رو مصرف کنین.

supplements1

 

غذاهایی با فیبر بالا

مواد غذایی با فیبر بالا خیلی سالم هستن، اما وقتی دارو مصرف میکنین بهترین گزینه نیستن. این غذاها سرعت جذب در معده تون رو کند میکنن که این امر برای کاهش وزن عالیه، اما وقتی سرعت جذب دارو رو کند کنه زیاد هم خوب به نظر نمیرسه. غلات سبوس دار، عدس و لوبیاها از جمله این مواد غذایی هستن.

fibre

 

الکل

مصرف الکل با اثر آنتی بیوتیک تداخل نمیکنه اما میتونه عوارض جانبی مثل مشکلات دستگاه گوارشی و سرگیجه ایجاد کنه. از مصرف الکل خودداری کنین.

alcoholمنبع : novinzi.com